Primele centre de vaccinare de tip drive-thru, functionale pana la finalul lunii aprilie

19/04/2021
Primele centre de vaccinare de tip drive-thru, functionale pana la finalul lunii aprilie

Primele centre de vaccinare de tip drive-thru, functionale pana la finalul lunii aprilie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primele-centre-de-vaccinare-de-tip-drive-thru-functionale-pana-la-finalul-lunii-aprilie/

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, spune ca primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi functionale pana la finalul lunii aprilie.

El a precizat, intr-o emisiune la Digi FM, ca persoanele care se vor vaccina in aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fara programare.

“Pana la finalul lunii aprilie vom avea primele centre in tara de acest gen si care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot sa va spun de Bucuresti, Deva din judetul Hunedoara si mai sunt si alte judete care au in plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fara programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot sa fie vaccinate in fiecare zi. (…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maxima de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport in comun gen taxi, Uber si alte tipuri similare de transport. In zona de triaj este nevoie sa prezinte un document de identitate, preferabil sa se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descarca din aplicatie. Daca nu se prezinta cu el descarcat, se completeaza in supravegherea medicului, se evalueaza criteriile medicale care indica vaccinarea si se efectueaza inscrierea in Registrul electronic de national al vaccinarilor”, a declarat medicul militar, citatsi de Agerpres.

Etichete: vaccinare anti-covid, vaccinare drive-thru, centre de vaccinare fara programare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: