Exista posibilitatea ca vaccinurile anti-Covid sa fie ambalate la Institutul ‘Cantacuzino’

01/04/2021
Exista posibilitatea ca vaccinurile anti-Covid sa fie ambalate la Institutul ‘Cantacuzino’

Exista posibilitatea ca vaccinurile anti-Covid sa fie ambalate la Institutul ‘Cantacuzino’

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/exista-posibilitatea-ca-vaccinurile-anti-covid-sa-fie-ambalate-la-institutul-cantacuzino/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca la Institutul ‘Cantacuzino’ pot fi ambalate vaccinuri anti-COVID-19.

“Intelegerea mea este ca avem posibilitatea sa ambalam”, a declarat Voiculescu, la ceremonia prilejuita de aniversarea a 100 de ani de la infiintarea Institutului ‘Cantacuzino”, potrivit Agerpres.

Totodata, el a adaugat ca Romania are vaccinuri disponibile intr-o cantitate semnificativa.

“Din pacate, Institutul ‘Cantacuzino’, la fel ca toate celelalte institutii din Romania, nu a putut produce in timp util un vaccin anti-COVID. Avem vaccinuri disponibile, fara probleme, la o cantitate si la un nivel de organizare logistica semnificativ superioara unor tari cu care rareori indraznim sa ne comparam din Europa de Vest”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Intrebat daca apreciaza ca numarul celor vaccinati ar fi fost mai mare daca Institutul ‘Cantacuzino’ ar fi facut vaccinul, el a raspuns ca toate vaccinurile autorizate de Agentia Europeana a Medicamentului si de Agentia Romana a Medicamentului sunt sigure si eficace.

“Nu vad de ce un vaccin ar avea o acceptanta mai mare decat altul. Tuturor ne place brandul ‘Cantacuzino’, dar e o chestiune de marketing, cred ca suntem in fata unei probleme cat se poate concrete, a unui virus cat se poate de concret, care face foarte mult rau, imbolnaveste si poate duce la forme foarte grave si chiar moarte. Avem un vaccin care stim ca functioneaza, si de ieri stim ca functioneaza chiar si pentru copii, daca vorbim de vaccinul Pfizer, de la 12 la 15 ani. Este o chestiune de timp pana vom trece si la vaccinarea copiilor. Avem vaccinuri sigure si eficace. Nu avem niciun motiv sa nu ne vaccinam”, a afirmat Voiculescu potrivit sursei citate.

Etichete: vaccin anti-covid, institutul cantacuzino, ambalare vaccinuri

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Luminita Ionescu says:

    Să ambalam? Așa a ajuns prestigiosul Institut Cantacuzino? De la a fabrica vaccinuri de renume,cerute și în străinătate? Și cine a ajutat la această mare onoare de a ambala vaccinuri făcute de alții?

  2. Viorel says:

    Exista si posibilotatea de a se ambala si vaccinuri pe baza de mRNA ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: