Vaccinul anti-Covid al companiei Johnson & Johnson va ajunge in Europa din 19 aprilie

30/03/2021
Vaccinul anti-Covid al companiei Johnson & Johnson va ajunge in Europa din 19 aprilie

Vaccinul anti-Covid al companiei Johnson & Johnson va ajunge in Europa din 19 aprilie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-anti-covid-al-companiei-johnson-johnson-va-ajunge-in-europa-din-19-aprilie/

Vaccinul impotriva COVID-19 al grupului american Johnson & Johnson va fi livrat in Europa incepand cu 19 aprilie, a anuntat compania, potrivit AFP.

Acest vaccin a fost, la jumatatea lui martie, al patrulea care a obtinut unda verde din partea Agentiei europene pentru medicamente (EMA), dupa cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna si AstraZeneca. El este in prezent administrat doar in SUA si Africa de Sud, dar a fost aprobat si in Canada, relateaza si Agerpres.

Pentru a putea creste productia si a raspunde cererii, Johnson&Johnson a incheiat in ultimele luni mai multe acorduri cu laboratoare si subcontractanti din Europa, care vor raspunde atat de respectarea compozitiei serului, cat si de ambalarea sa in flacoane. Este vorba despre Sanofi, in Franta, de Catalent in Italia si de IDT Biologika in Germania.

Substanta activa, care asigura eficacitatea vaccinului, va proveni de la situl Johnson&Johnson de la Leiden, din Olanda, mai scriu sursele citate.

Vaccinul are la baza un vector viral, potrivit unei tehnologii deja utilizate de Johnson&Johnson, in special impotriva virusului Ebola.

El utilizeaza ca suport un alt virus putin virulent, transformat pentru a-i adauga instructiunile genetice ale unei parti din virusul responsabil pentru COVID-19. Odata ajuns in celule, o proteina tipica SARS-CoV-2 este produsa, educand sistemul imunitar sa o recunoasca.

Acest vaccin este primul, dintre cele care au primit unda verde de la OMS, care nu necesita decat o singura doza in loc de doua.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin Johnson & Johnson, tehnologie vaccin Johnson & Johnson

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: