Guvernul a aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea COVID-19 in farmacii

26/03/2021
Guvernul a aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea COVID-19 in farmacii

Guvernul a aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea COVID-19 in farmacii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-aprobat-instituirea-cadrului-legal-pentru-testarea-covid-19-in-farmacii/

Guvernul a aprobat instituirea cadrului legal in vederea testarii pentru COVID-19 in farmacii, a anuntat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

“in sedinta de guvern am aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea in farmacii. In perioada urmatoare avem discutii la Ministerul Sanatatii cu reprezentantii farmaciilor, pentru ca testarea cu antigen sa se poata face in farmacii. E un pas important care merge spre testare in masa, testarea oricui are aceasta nevoie, dorinta. Ea se va putea face la un pret scazut, negocierile sunt in curs. Avem de astazi, dupa ce ordonanta de urgenta va aparea in Monitorul Oficial, si baza legala pentru acest lucru”, a precizat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

De asemenea, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andreea Moldovan, a explicat ca farmacistii vor face testare optional, iar rezultatele pozitive vor fi incarcate in platforma de raportare.

“Aceasta testare in farmacii a fost preluata dupa modelul altor tari si are ca scop sa asigure accesibilitate cat mai larga a testarii pentru populatie pentru ca ceea ce se intampla acum, cand oamenii isi cumpara teste cu un pret ridicat, pe care le fac poate corect, poate incorect si care nu sunt urmate intotdeauna de masurile de izolare corespunzatoare reprezinta o necunoscuta mare cu care ne confruntam. Ceea ce se doreste este sa fie teste accesibile in farmacii, testarea sa o faca farmacistii optional, cei care doresc si cei care au spatiile corespunzatoare, pentru ca am fixat in ordin si un spatiu de testare corespunzator. Rezultatele pozitive vor fi incarcate in platforma de raportare, pentru ca este foarte important sa stim ce se intampla, si de asemenea pacientii vor primi un flyer in care sa fie informati asupra regulilor generale de abordare a infectiei”, a mai sprecizat Moldovan potrivit sursei citate.

Ea a adaugat ca pacientii depistati pozitiv in urma testelor din farmacii vor fi luati in calcul si in urmarire de catre medicul de familie, cum se intampla cu pacientii depistati prin PCR.

Etichete: testare covid in farmacii, testare pentru depistarea covid in farmacie, teste covid farmacie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: