Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

21/01/2021
Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/persoanele-din-mediul-privat-care-intra-in-legatura-directa-cu-multi-cetateni-vor-fi-vaccinate-in-etapa-iii-a/

Persoanele care lucreaza in mediul privat si care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi incluse in etapa III-a de vaccinare, a declarat premierul Florin Citu.

Potrivit demnitarului, in etapa a doua vor fi vaccinate in proportie de 75% persoane varstnice sau cu boli cronice, iar in rest persoane esentiale in functionarea statului.

In sedinta de Guvern de miercuri a fost adoptat proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea HG 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare impotriva COVID-19 in Romania.

“In etapa a doua am spus ca incercam sa mentinem acea distributie pe care am vazut-o si la inregistrarea in platforma: 75% – varstnici, deci, persoane peste 65 de ani, plus persoanele cu boli cronice; restul sunt persoane esentiale in functionarea statului. Si veti vedea exact categoriile – sunt mai multe, le veti vedea exact pe fiecare in parte. Etapa a treia a fost sparta in etapa a III-a A si etapa a treia clasica. La III A, va spun ca sunt, de exemplu, persoanele care intra in legatura directa cu mai multi cetateni, dar din sectorul privat. (…) Casierii, persoanele care lucreaza la casierie in supermarketuri, persoane care lucreaza in banci, in fata – acestea sunt persoane care vor intra in etapa III A, care o sa fie foarte curand, va spun. Asa cum am accelerat si pentru etapa a doua, ne pregatim sa acceleram si pentru etapa a treia”, a declarat premierul Florin Citu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, in cadrul etapei a doua de vaccinare trebuie avut in vedere personalul cheie din institutiile publice necesare functionarii statului, fara de care aceste institutii nu pot functiona.

“Aici este vorba de – va dau un exemplu – cateva ministere: Ministerul Finantelor, sistemul de plati, de regim de plati, cateva persoane care lucreaza acolo, care sunt cheie. Daca aceste persoane nu sunt acolo, nu putem sa mai functionam in economie si asa mai departe. Este vorba de personalul-cheie din institutiile publice. (…) Aceasta va fi o decizie luata de conducatorul institutiei, sa identifice acel personal-cheie fara de care institutia nu poate sa functioneze. De asta va spun ca nu inseamna tot personalul, da? Hotararea de Guvern a fost modificata in acest sens astazi”, a mai punctat premierul potrivit sursei citate.

De asemenea, el a adaugat ca, din punct de vedere logistic, autoritatile sunt pregatite pentru administrarea a 150.000 de vaccinuri pe zi, dar ca numarul real depinde de livrarea vaccinurilor.

Etichete: vaccinare etapa a III-a, vaccinare persoane activitati esentiale, vaccinare etapa a II-a, florin citu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: