Rusia a inceput testele clinice pentru un vaccin in doza unica

12/01/2021
Rusia a inceput testele clinice pentru un vaccin in doza unica

Rusia a inceput testele clinice pentru un vaccin in doza unica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rusia-a-inceput-testele-clinice-pentru-un-vaccin-in-doza-unica/

Rusia a anuntat ca a inceput testele clinice la vaccinul “Sputnik Light”, un vaccin anti-Covid care se injecteaza intr-o doza unica si care este menit sa previna mai rapid izbucnirea de noi focare de boala, precum si ratele inalte de mortalitate asociate noului coronavirus, relateaza EFE.

Potrivit Centrului Gamaleia, 150 de voluntari participa la primele teste ale “Sputnik Light” in trei laboratoare din Moscova si Sankt Petersburg, scrie si Agerpres.

Ministerul rus al Sanatatii a autorizat inceperea testelor pentru a determina siguranta si protectia imunologica a vaccinului, proces care se va incheia la sfarsitul lui 2021.

Spre deosebire de “Sputnik V”, care trebuie administrat in doua doze la interval de 21 de zile, “Sputnik Light” contine o singura doza.

Potrivit surselor citate, directorul centrului Gamaleia, Aleksandr Gintsburg, a explicat ca siguranta vaccinului in doza unica este “demonstrata”, dar ca trebuie inca studiata eficacitatea sa in randul persoanelor in varsta.

De asemenea, in opinia lui, “Sputnik Light” va servi la reducerea mortalitatii in situatii in care este imposibila inocularea a doua doze pentru a intari imunitatea.

In cursul lunii decembrie a anului trecut, presedintele rus, Vladimir Putin, a precizat ca vaccinul “Sputnik Light”, va avea o eficacitate estimata la 85 %.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin rusesc anti-covid, vaccin sputnik light

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: