S-a infiintat Comitetul national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2

19/11/2020
S-a infiintat Comitetul national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2

S-a infiintat Comitetul national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-infiintat-comitetul-national-de-coordonare-a-activitatilor-privind-vaccinarea-impotriva-sars-cov-2/

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Sanatatii, Memorandumul referitor la infiintarea Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

Comitetul este un organism interministerial, fara personalitate juridica, in subordinea directa a Secretariatului General al Guvernului si coordonarea prim-ministrului care va prezenta strategia si planul de actiune privind vaccinarea anti-COVID-19 si va realiza implementarea acestora.

Potrivit unui comunicat MS, conducerea Comitetului este asigurata de un presedinte desemnat prin decizie a prim-ministrului, iar activitatile desfasurate vor fi organizate pe trei domenii prioritare:

– comunicare
– logistica
– activitate medicala – vaccinarea propriu-zisa si monitorizarea reactiilor adverse postvaccinale (RAPI).

Potrivit sursei citate, rolul Comitetului este de a organiza si coordona activitatile privind vaccinarea impotriva virusului SARS-CoV-2, pe urmatoarele tipuri de responsabilitate:

– informare si comunicare pentru personalul medico-sanitar si populatia generala

– organizarea centrelor de vaccinare si coordonarea derularii activitatii acestora

– asigurarea procesului logistic necesar desfasurarii activitatilor aferente procesului de vaccinare

– identificarea nevoii de resurse umane necesare pentru echipele de vaccinare

– elaborarea de proceduri de lucru necesare implementarii in mod unitar a activitatilor legate de procesul de vaccinare

De asemenea, in comunicat se mai precizeaza ca activitatile din cadrul Comitetului vor fi desfasurate de reprezentanti ai institutiilor implicate din cadrul Ministerului Sanatatii si institutiilor din subordinea, in coordonarea si sub autoritatea MS, cu rol in sanatatea publica (INSP, ANMDMR), Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, precum si reprezentanti ai Colegiului Medicilor din Romania si organizatiilor profesionale de profil, precizeaza sursa citata.

Dr. Valeriu Gheorghita, medic primar de boli infectioase la Spitalul Militar Central a fost desemnat coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel national.

Etichete: vaccinare anti-covid, coordonare vaccinare impotriva SARS-CoV-2

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Hangea Nicolae Vasile says:

    Buna ziua,
    Am efectuat azi 19.01.2121 , vaccin anticovid, si sunt programat conf. platformei pt. ” rapel “pe 09.02.2021.Fiinca plec din tara si nu am gasit avion decat de retur decat dupa 0902.2021 cum pot sa ma replnific pt. ” rapel ” ? Multumesc.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: