Proiect: Stimulente financiare pentru studentii medicinisti care fac voluntariat in spitalele Covid

13/11/2020
Proiect: Stimulente financiare pentru studentii medicinisti care fac voluntariat in spitalele Covid

Proiect: Stimulente financiare pentru studentii medicinisti care fac voluntariat in spitalele Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-stimulente-financiare-pentru-studentii-medicinisti-care-fac-voluntariat-in-spitalele-covid/

Guvernul a discutat, in prima lectura, un proiect de ordonanta de urgenta care prevede, intre altele, ca studentii la Medicina care se vor inscrie ca voluntari sa ajute personalul medical la ingrijirea pacientilor COVID-19 vor beneficia de prime de 2.500 de lei pe luna.

“Referitor la OUG pentru masuri noi in asistenta medicala pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID-19, care a fost in prima lectura, ordonanta prevede acordarea dreptului de libera practica temporara medicilor absolventi ai facultatilor de Medicina, medicilor rezidenti, indiferent de anul de pregatire in rezidentiat, pe durata situatiei cu care ne confruntam cu SARS-CoV-2, astfel incat sa poata sa lucreze sub supraveghere in spitale si sa asiste in sectiile in care sunt ingrijiti pacientii care sufera de COVID-19”, a declarat seful DSU, Raed Arafat, intr-o conferinta publica.

Potrivit proiectului, studentii vor semna contracte de voluntariat cu inspectoratele pentru situatii de urgenta din judetele unde vor fi repartizati si vor lucra in unitatile sanitare din judetele respective sub coordonarea unei persoane desemnate de unitatea sanitara.

“La fiecare luna se asteapta o activitate de aproximativ 120 de ore, iar, la finalul fiecarei luni, studentul va primi un premiu in cuantum de 2.500 lei. Plus, cei care vor fi in alte localitati decat centrele universitare unde studiaza sau localitatile de domiciliu sau resedinta vor primi o diurna, plus cazarea si masa gratuite din partea autoritatilor sau a unitatii sanitare unde vor activa”, a mai spus Arafat.

Potrivit secretarului de stat, studentii vor lucra alaturi de asistenti si medici. Autoritatile tintesc, in prima faza, aproximativ 3.000 de voluntari.

Etichete: stimulente financiare personal medical, studenti voluntari spitale, bani voluntari studenti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: