Platforma Corona-Forms, dezvoltata de Ministerul Sanatatii si STS, va deveni functionala

03/11/2020
Platforma Corona-Forms, dezvoltata de Ministerul Sanatatii si STS, va deveni functionala

Platforma Corona-Forms, dezvoltata de Ministerul Sanatatii si STS, va deveni functionala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/platforma-corona-forms-dezvoltata-de-ministerul-sanatatii-si-sts-va-deveni-functionala/

Platforma Corona-Forms, dezvoltata de Ministerul Sanatatii si STS, prin intermediul careia rezultatele venite de la laborator vor ajunge simultan la pacient si la DSP, va fi finalizata in curand, urmand sa devina functionala, a anuntat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

“Chiar miercuri avem finalizata acea platforma digitala – Corona-Forms – pe care Ministerul Sanatati, impreuna cu STS au dezvoltat-o. Si, in momentul in care un rezultat vine de la un laborator, el ajunge in acelasi timp atat la pacient, in mesaj, sau apare si informare electronic, apare la DSP, din datele pacientului, apare la medicul de familie si, tot din datele pacientului, apare si in CV/ la Casa de Asigurari de Sanatate, este anuntat, se ia legatura cu medicul de familie, ramane in izolare si monitorizare. In contextul in care avem un rezultat pozitiv si este asimptomatic, ramane in legatura cu medicul de familie. Aparitia unor simptome inseamna reevaluarea, solicitarea unui transport, de obicei, Departamentul Situatii de Urgenta face acest transport, iar la spitalele care sunt dedicate se merge pe programare si se face o evaluare. La spital, daca evaluarea nu confirma modificari radiologice, se decide continuarea la nivel de domiciliu, in continuare se face monitorizarea, cu un tratament de specialitate. La fel, DSP-ul este cel care, tot in aceasta platforma, va da acele decizii de concediu medical, pe care il va acorda medicul de familie, in monitorizarea de pana la 14 zile. In conditiile in care cel care primeste testul este negativ, la fel, ajunge la medicul de familie, care in continuare va decide cate zile, cinci sau sapte zile, sta in concediu, in functie de infectia respiratorie pe care a acuzat-o la un moment dat”, a declarat ministrul Sanatatii la B1 TV, citat si de Agerpres.

Potrivit demnitarului, in prezent, sunt terminate studiile-pilot la nivelul catorva DSP-uri din tara.

Etichete: corona-forms, platforma coronavirus, rezultate test covid, monitorizare pacient covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: