OMS recomanda ca toate persoanele care au intrat in contact cu bolnavi de Covid-19 sa fie testate

28/08/2020
OMS recomanda ca toate persoanele care au intrat in contact cu bolnavi de Covid-19 sa fie testate

OMS recomanda ca toate persoanele care au intrat in contact cu bolnavi de Covid-19 sa fie testate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-recomanda-ca-toate-persoanele-care-au-intrat-in-contact-cu-bolnavi-de-covid-19-sa-fie-testate/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda ca persoanele care au intrat in contact cu bolnavi de Covid-19 sa fie testate, indiferent daca prezinta sau nu simptome, informeaza AFP.

Aceasta recomandare a fost facuta de expertii OMS intr-o conferinta de presa despre situatia din Statele Unite, unde autoritatile sanitare locale considera de acum inainte ca testele nu mai sunt necesare pentru asimptomatici, relateaza si Agerpres.

Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS recomanda ca “persoanele care intra in contact cu un bolnav, daca este posibil, sa fie testate, indiferent de prezenta sau absenta simptomelor”.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

“Stim ca persoanele care au simptome transmit virusul, dar stim si ca persoanele care nu au simptome pot si ele sa transmita virusul”, a adaugat ea, potrivit surselor citate.

Aceeasi experta din cadrul OMS a subliniat importanta acestor teste, care trebuie “sa fie utilizate ca o oportunitate pentru a gasi cazurile active, pentru ca acestea sa poata fi izolate si, de asemenea, pentru ca gasirea contactelor sa poata avea loc”.

Schimbarea aparuta in directivele americane a fost realizata in mod discret luni pe site-ul Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC).

Etichete: testare coronavirus, test covid, contacti persoane infectate covid, testare asimptomatici

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: