S-a identificat enzima care facilieaza patrunderea coronavirusului in corpul uman

27/07/2020
S-a identificat enzima care facilieaza patrunderea coronavirusului in corpul uman

S-a identificat enzima care facilieaza patrunderea coronavirusului in corpul uman

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/s-a-identificat-enzima-care-facilieaza-patrunderea-coronavirusului-in-corpul-uman/

O echipa de cercetatori din Statele Unite a anuntat descoperirea enzimei care faciliteaza patrunderea coronavirusul in celulele corpului uman, permitand dezvoltarea infectiei, relateaza UPI.

Numita proteina non-structurala 16, sau nsp16, aceasta enzima este produsa de noul coronavirus si actioneaza precum un ”camuflaj”, pacalind celulele umane sa creada ca virusul este o ”parte a propriului sau cod si nu strain”, au explicat oamenii de stiinta intr-un articol publicat in jurnalul Nature Communications, potrivit Agerpres.

Cercetatorii spera ca aceasta enzima va deveni tinta medicamentelor antivirale concepute pentru vindecarea COVID-19, boala provocata de noul coronavirus.

”Activitatea noastra imbunatateste informatiile de baza despre aceasta cale particulara si ofera totodata o oportunitate de dezvoltare a unor antivirale noi impotriva COVID-19 si a unor viitoare afectiuni coronavirale”, a declarat pentru UPI Yogesh Gupta, coautor al studiului, conform surselor citate.

Aceste medicamente ar putea ”bloca dezvoltarea” coronavirusului in corpul uman, mai sunt de parere oamenii de stiinta.

Etichete: enzima coronavirus, raspuns imunitar coronavirus, medicamente covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: