Proiect privind acordarea stimulentului de risc Covid-19 si pentru perioada starii de alerta

15/06/2020
Proiect privind acordarea stimulentului de risc Covid-19 si pentru perioada starii de alerta

Proiect privind acordarea stimulentului de risc Covid-19 si pentru perioada starii de alerta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-privind-acordarea-stimulentului-de-risc-covid-19-si-pentru-perioada-starii-de-alerta/

Initiativa legislativa pentru ca stimulentul de risc in valoare de 2500 lei brut /luna pentru personalul medico-sanitar implicat in lupta cu Covid-19, sa fie acordat si pentru perioada starii de alerta.

Potrivit Federatiei Sanitas, Comisia pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor a avizat favorabil proiectul de lege prin care se prelungeste acordarea stimulentului de risc si pe perioada starii de alerta!

“Conform acestui proiect de lege (care aproba O.U.G. 64/2020 de modificare si completare a O.U.G. 43/2020), stimulentul de risc, in valoare de 2500 lei brut /luna va fi acordat atat pe perioada starii de urgenta, cat si pe perioada starii de alerta! In plus fata de prevederile celor doua ordonante de urgenta, proiectul de lege extinde acordarea acestui stimulent si asupra categoriilor de personal medico-sanitar, din cadrul DSP-urilor, din asistenta medicala comunitara si din reteaua de medicina legala care au intrat in contact cu pacienti suspectati de infectare cu noul coronavirus”, se precizeaza intr-o postare a Federatiei Sanitas pe o retea de socializare.

Potrivit sursei citate, proiectul de lege prevede acordarea stimulentului de risc si personalului serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta care a efectuat misiuni de echipare si transport a persoanelor diagnosticate sau suspecte cu COVID -19, precum si misiuni de decontaminare a persoanelor, dispozitivelor medicale si a mijloacelor tehnice utilizate pentru izolarea si transportul acestor persoane.

Proiectul de lege urmeaza sa fie discutat in plenul Camerei Deputatilor in cursul acestei saptamani si, daca va fi aprobat, va intra in vigoare dupa promulgarea de catre presedintele Romaniei si publicarea in Monitorul Oficial.

Etichete: stimulent de risc covid-19, bonus salarial personal medical, stimulent risc covid-19 stare de alerta

autor

Autor: Adriana Pavel

7 Comentarii

  1. Maria says:

    Daca lucrez la Spital pe zona rosie se mai da stimulentul de 2500 lei?

  2. NICOLAIE MARIANA says:

    SUNT ASISTENT DE GRADINITA SI AM FOST DETASATA PE ASISTENTA SOCIALA LA PRIMARIE.AM UMBLAT CU FETELE PE TEREN.ELE AU LUAT STIMULENTUL DE 2500 EU NU.

  3. Toia says:

    Stimulentul covid19 se acorda si in luna iunie?

  4. Gabriela says:

    Sunt asistent personal ptr o persoană cu handicap grav. Beneficiez de acest stimulent? Sunt cu carte de munca.

  5. Gurzau says:

    Bună ziua. Sunt asistent medical pe secția ATI și as dori sa știu dacă pt luna iunie se mai acorda stimulentul de 2500

  6. Asan maria says:

    Si cei care au doar indemnizație iau acești bani sau doar cei angajati

  7. Nicolaie says:

    Dacă am fost detașată pe asistentă socială la primărie și am umblat pe teren cu fetele ,eu nu iau acel stimulent de risc 2500 ron deoarece sunt asistent medical detasat de la grădiniță doamnele da ca sunt pe asistentă socială .Nu mai inteleg nimic!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: