ANMDMR: Se primesc in continuare sesizari de la pacientii care nu gasesc medicamentul Euthyrox in farmacii

06/05/2020
ANMDMR: Se primesc in continuare sesizari de la pacientii care nu gasesc medicamentul Euthyrox in farmacii

ANMDMR: Se primesc in continuare sesizari de la pacientii care nu gasesc medicamentul Euthyrox in farmacii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/anmdmr-se-primesc-in-continuare-sesizari-de-la-pacientii-care-nu-gasesc-medicamentul-euthyrox-in-farmacii/

Desi s-au luat masuri pentru remedierea problemelor aparute in ceea ce priveste disponibilitatea medicamentului Euthyrox (levotiroxina), Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) spune ca primeste in continuare sesizari de la pacientii care nu gasesc acest produs in farmacii.
Potrivit datelor ANMDMR, consumul de levotiroxina a crescut cu pana la 50% in perioada ianuarie – februarie 2020, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, motiv pentru care Agentia a solicitat companiei producatoare suplimentarea cantitatilor disponibile pentru piata romaneasca.

“In ciuda suplimentarii cantitatilor puse pe piata in luna aprilie, inca se inregistreaza discontinuitate in aprovizionarea farmaciilor, in toata tara, ceea ce impune luarea in continuare de masuri specifice”, transmite Agentia intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, in perioada urmatoare, Agentia va continua verificarile privind respectarea obligatiei de serviciu public, conform prevederilor art. 699 pct. 19 si art. 804 alin (2) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, atat la nivelul companiei care detine autorizatia de punere pe piata, cat si la nivelul distribuitorilor angro, in asa fel incat aceasta sa se reflecte in capacitatea farmaciei de a raspunde nevoilor pacientilor.

In plus, datele estimative privind numarul de pacienti romani care au nevoie de acest medicament, solicitate Comisiei de Endocrinologie a Ministerului Sanatatii, au fost transmise catre compania producatoare, pentru ca aceasta sa-si planifice corespunzator productia si sa livreze cantitatile optime de medicament in Romania.

“Agentia monitorizeaza permanent situatia stocurilor si a livrarilor de Euthyrox catre farmacii, solicitand in acelasi timp masuri urgente din partea companiei producatoare pentru asigurarea pietei din Romania conform nivelului cererii. De asemenea, pacientii care se confrunta cu dificultati in procurarea medicamentelor pot sesiza acest lucru pe adresa de e-mail dedicata, lipsamedicament@anm.ro”, mai transmite Agentia Nationala a Medicamentului.

Etichete: levotiroxina, medicament afectiuni endocrine, tratament euthyrox, criza euthyrox farmacii, agentia nationala a medicamentului

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Mihaila Valeriu says:

    Sambata si duminica am luat farmaciile la rand sa caut un medicament care lipseste de ceva timp . Sunt operat atat eu cat si sotia de tiroida si suntem dependenti de medicament . Desi in Bucuresti sunt sute de farmacii ( pe unele strazi sunt cate 3 una langa alta )nu am gasit medicamentul cautat . De ce se dau atatea autorizatii de functionare la ceste sute si mii de farmacii daca nu au medicamente vitale . Cum de in Bulgaria , in R.Moldova , in Ungaria se gaseste acest medicament si la noi nu ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: