Directorul CDC: Al doilea val de infectari cu noul coronavirus, asteptat in sezonul gripal, mai grav decat primul

22/04/2020
Directorul CDC: Al doilea val de infectari cu noul coronavirus, asteptat in sezonul gripal, mai grav decat primul

Directorul CDC: Al doilea val de infectari cu noul coronavirus, asteptat in sezonul gripal, mai grav decat primul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/directorul-cdc-al-doilea-val-de-infectari-cu-noul-coronavirus-asteptat-in-sezonul-gripal-mai-grav-decat-primul/

Un al doilea val de infectari cu noul coronavirus, asteptat sa loveasca Statele Unite iarna urmatoare, cel mai probabil la inceputul sezonului de gripa, ar putea fi mai grav decat primul, a avertizat directorul Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), potrivit Reuters.

“Exista posibilitatea ca ofensiva virusului pe teritoriul tarii noastre iarna viitoare sa fie in realitate mai dificila decat cea pe care tocmai am traversat-o”, a declarat directorul CDC, Robert Redfield, intr-un interviu pentru cotidianul The Washington Post, citat si de Agerpres.

Pe masura ce valul curent de imbolnaviri continua sa se reduca, asa cum o arata scaderea recenta a ratelor de spitalizare impreuna cu alti indicatori, autoritatile trebuie sa se pregateasca pentru o posibila recrudescenta in lunile care vor urma.

“Vom avea epidemia de gripa si pe cea de coronavirus concomitent”, a spus acesta, iar asocierea celor doua va pune si mai multa presiune pe sistemul de sanatate decat primul val de imbolnaviri.

Robert Redfield si alte autoritati din domeniul sanitar au sustinut implementarea unor masuri drastice de izolare la domiciliu si inchiderea a numeroase activitati comerciale pe teritoriul tarii pentru a combate transmiterea virusului. In acelasi timp, restrictiile au avut efecte negative asupra comertului din Statele Unite, unde cel putin 22 de milioane de persoane au ramas fara un loc de munca in ultimele patru saptamani.

Chiar daca restrictiile vor fi ridicate gradual, seful CDC a subliniat importanta continuarii practicarii distantarii sociale.

Etichete: epidemie covid-19, pandemie coronavirus, al doilea val infectari coronavirus, masuri preventie coronavirus, CDC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: