Oficialii OMS atentioneaza ca ridicarea restrictiilor trebuie sa fie graduala

21/04/2020
Oficialii OMS atentioneaza ca ridicarea restrictiilor trebuie sa fie graduala

Oficialii OMS atentioneaza ca ridicarea restrictiilor trebuie sa fie graduala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oficialii-oms-atentioneaza-ca-ridicarea-restrictiilor-trebuie-sa-fie-graduala/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat, marti, ca ridicarea oricaror restrictii impuse pentru stavilirea transmiterii noului coronavirus trebuie sa fie graduala, intrucat daca interdictiile vor fi relaxate prea curand va exista o recrudescenta a infectarilor, informeaza Reuters.

Masurile de izolare s-au dovedit eficiente, iar oamenii trebuie sa fie pregatiti pentru a adopta un stil de viata diferit, care sa permita functionarea societatii, dar si tinerea sub control a raspandirii coronavirusului, a spus Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest in cadrul OMS, citat de Agerpres.

Trebuie sa adaptam felul in care traim, precum si sistemele de sanatate odata cu desfasurarea epidemiei, a sustinut Kasai in timpul unei conferinte de presa online.

Guvernele care iau in considerare ridicarea restrictiilor trebuie sa procedeze cu prudenta si in mod gradual, monitorizand in continuare situatia epidemiologica, a mai spus acesta. “Atat timp cat virusul circula, nicio tara nu este pusa la adapost in fata unei potentiale epidemii coplesitoare”, a mai precizat oficialul, care a adaugat ca “societatea trebuie sa fie pregatita pentru un stil de viata diferit”.

Potrivit surselor citate, Kasai avertizeaza ca epidemia nu trebuie sa perturbe programele de vaccinare impotriva altor boli precum poliomielita, rujeola si rubeola.

Etichete:pandemie coronavirus, ridicare restrictii, schimbari pandemie, stil de viata diferit covid-19, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: