Scenariul 4: Testari extinse la tot personalul medical

30/03/2020
Scenariul 4: Testari extinse la tot personalul medical

Scenariul 4: Testari extinse la tot personalul medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/scenariul-4-testari-extinse-la-tot-personalul-medical/

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, spune ca in scenariul patru, testarile vor fi extinse la ‘tot ce inseamna personalul medical’.

“Avem un scenaru patru in care testarile sunt extinse la tot ce inseamna persoana institutionalizata, la tot ce inseamna personal medical, intai cel care este contact si simptomatic, pe urma si celalalt personal. Trebuie sa ne protejam personalul medical, trebuie sa-l avem pentru acest scenariu patru pe tot valid (…) Suntem deocamdata la o medie de varsta a pacientilor de 40-49 de ani. Am vazut ca avem mortalitate la persoane peste 65 de ani, dar am vazut si persoane de 45 sau 49 de ani. Exista o patogenitate crescuta a acestui virus. Trebuie sa ne adaptam atat noi, ca personal medical, ca minister, prin dotari, prin, eu stiu, asigurarea a tot ce inseamna aparatura in acest moment in sectiile de terapie intensiva pentru a putea controla aceste cazuri severe si critice”, a afirmat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, el a precizat ca pentru faza patru a epidemiei vor interveni si cele 36 de spitale care sunt clasificate ca unitati de suport si vor aduce un surplus de 8.000 de paturi, pe langa cele 2.000-2.300 care sunt folosite in faza actuala pentru persoanele confirmate cu coronavirus. Scenariul patru se va aplica de la un numar mai mare de 2.000 de persoane infectate.

Etichete: scenariul 4 coronavirus, testare covid-19, testare personalul medical, teste coronavirus, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: