Covid-19 – numele noului coronavirus din China (OMS)

12/02/2020
Covid-19 – numele noului coronavirus din China (OMS)

Covid-19 – numele noului coronavirus din China (OMS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/covid-19-numele-noului-coronavirus-din-china-oms/

Tedros Adhanom Ghebreyesu, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), a anuntat ca noul coronavirus din China se va numi “Covid-19”, potrivit AFP, Reuters si dpa.

Aceasta denumire o inlocuieste pe cea anterioara – 2019-nCoV – decisa in mod provizoriu dupa aparitia bolii in decembrie 2019. Noul nume a fost ales astfel incat sa fie “usor de pronuntat”, fara a face referire la o anumita tara sau populatie, a mai spus directorul OMS, dupa cum relateaza si Agerpres.

“Este important sa ai un nume pentru a impiedica utilizarea altor denumiri care pot fi inexacte sau stigmatizante”, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus in cadrul unei conferinte de presa la Geneva.

Potrivit sursei citate, el a explicat ca termenul “co” provine de la corona, “vi” de la virus si ca “d” a fost ales pentru “desease” (boala in limba engleza). Numarul 19 indica anul aparitiei sale (2019).

De asemenea, seful OMS a subliniat ca exista o sansa reala de a opri raspandirea la nivel mondial a noului coronavirus “daca investim acum”. Totodata, a solicitat statelor sa fie “cat mai agresive posibil” in lupta impotriva acestuia.

Primul vaccin impotriva coronavirusului Covid-19 ar putea fi disponibil in 18 luni.

Etichete: coronavirus, covid-19, protectie coronavirus, vaccin coronavirus, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: