Ministerul Sanatatii a prelungit programul de inscriere la Rezidentiat

14/11/2019
Ministerul Sanatatii a prelungit programul de inscriere la Rezidentiat

Ministerul Sanatatii a prelungit programul de inscriere la Rezidentiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-a-prelungit-programul-de-inscriere-la-rezidentiat/

Ministerul Sanatatii va organiza duminica, 8 decembrie 2019 concursul de intrare in Rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

La fel ca in anii trecuti, concursul se va desfasura in 6 centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, dupa aceeasi metodologie, pe o durata de 4 ore, sub forma de test-grila cu 200 de intrebari.

Cu 5 zile inainte de finalizarea inscrierilor si-au depus dosarele de participare un numar de 4733 de candidati, conform datelor centralizate de la directiile de sanatatre publica, cifra fiind in dinamica.
Anul acesta sunt scoase la concurs 4710 locuri si posturi pe cele 3 domenii de pregatire. Sunt 3960 locuri si posturi la domeniul medicina, 398 medicina dentara si 256 farmacie si 96 locuri pentru ministerele cu retea sanitara proprie ( MApN, Ministerul Justitiei si MAI).

Pentru aceasta sesiune, Ministerul Sanatatii a suplimentat cu 558 numarul posturilor si locuri pe domeniul medicina, fata de numarul de absolventi.

“Echipa ministerului face eforturi pentru a nu exista disfunctionalitati in procesul de organizare si pentru ca toti candidatii sa beneficieze de conditiile optime de inscriere si desfasurare a concursului. Am cerut ca acest concurs sa se desfasoare in spiritul corectitudinii si al transparentei, principiile acestei guvernari.Niciun absolvent care reuseste sa treaca pragul de 60 la suta din punctajul maxim pe domeniu, pe tara, nu va ramane pe dinafara. Vom gasi solutii pentru acesti tineri. Traim intr-o tara in care resursa umana este deficitara. Le urez tinerilor colegi medici mult succes si spor la invatat”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat al institutiei.

Continut educational:

Inscrierea candidatilor a inceput in data de 7 noiembrie si se va finaliza in 19 noiembrie 2019. Acestea se fac tot prin directiile de sanatate publica, respectiv prin ministerele cu retea sanitara proprie.

Potrivit sursei citate, pentru a veni in sprijinul tinerilor medici, in premiera, Ministerul Sanatatii a prelungit programul de inscriere la directiile de sanatate publica in zilele de sambata, intre orele 09.00 si 14.00.

Transmiterea listelor cu candidatii inscrisi de catre directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti la Ministerul Sanatatii se va face pana cel tarziu 22 noiembrie 2019.

Etichete: rezidentiat 2019, inscriere rezidentiat, centre examen rezidentat, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: