Spitalul Militar de Urgenta Cluj Napoca a primit Ordinul Meritul Sanitar in Grad de Cavaler

04/10/2019
Spitalul Militar de Urgenta Cluj Napoca a primit Ordinul Meritul Sanitar in Grad de Cavaler

Spitalul Militar de Urgenta Cluj Napoca a primit Ordinul Meritul Sanitar in Grad de Cavaler

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-militar-de-urgenta-cluj-napoca-a-primit-ordinul-meritul-sanitar-in-grad-de-cavaler/

Spitalul Militar de Urgenta ‘Dr. Constantin Papilian’ Cluj-Napoca a primit, la 100 de ani de la infiintare, Ordinul Meritul Sanitar in Grad de Cavaler.

Ordinul a fost inmanat comandantului Spitalului Militar Cluj-Napoca, Doina Baltaru, de catre secretarul de stat in Ministerul Apararii Nationale, Mihai Dan Chirica, relateaza Agerpres.

“Va felicit pentru modul in care ati actionat pentru a duce la indeplinire importanta misiune incredintata, aceea de a salva vieti si de a veghea asupra starii de sanatate a personalului militar si civil. Se cuvine sa ne aducem aminte faptul ca infiintarea Spitalului Militar de Urgenta dr Constantin Papilian din Cluj-Napoca este legata de Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. La doua luni de la acest eveniment se hotaraste de catre administratia romana din Cluj, prin Ordinul Consiliului Dirigent, preluarea de catre Garda Nationala Romana a spitalului de zona interior nr 400 de la fosta armata austro-ungara, iar ulterior spitalul primeste denumirea de Spitalul Militar al Corpului 6 Armata. (…) Spitalul este unitate medicala moderna, cu o infrastructura operationala de nivel ROL 2B care poate creste pana la nivelul ROL 3, cu posibilitatea internarii permanente a aproximativ 300 de pacienti”, a transmis ministrul Gabriel Les, ministrul Apararii, in mesajul sau catre personalul spitalului.

Spitalul Militar din Cluj a fost infiintat pe 28 mai 1919, in baza ordinului Marelui Stat Major, fiind subordonat Comandamentului Corpului 6 Armata si purtand numele ‘Regina Maria’.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, in perioada 1995-1996 personalul medical din spital a participat la misiuni in cadrul UNAVEM III Angola si in cadrul Spitalului Militar de Campanie nr. 50 Somalia. Incepand cu anul 2005, medici si asistente din spital au participat la misiuni in Irak si Afganistan.

In anul 2000 se declara spital de urgenta, iar incepand cu data de 10 august 2001 i se atribuie denumirea de Spitalul Militar de Urgenta ‘Dr. Constantin Papilian’ Cluj-Napoca.

Etichete: spitalul militar de urgenta cluj-napoca, spitalul ‘dr. constantin papilian’, spital cluj

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: