Campanie de constientizare a medicilor de familie privind depresia

02/10/2019
Campanie de constientizare a medicilor de familie privind depresia

Campanie de constientizare a medicilor de familie privind depresia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/campanie-de-constientizare-a-medicilor-de-familie-privind-depresia/

Pe parcursul anului 2018, peste 2.000 de persoane din judetul Hunedoara au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza depresiei, potrivit datele oferite de Directia de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara cu ocazia Zilei Europene Anti-Depresie.

Campania din acest an dedicata Zilei Europene Anti-Depresie a avut ca scop informarea si constientizarea medicilor de familie privind problematica depresiei, dar si a populatiei, cu accent pe gravide si lauze, pentru a recunoaste semnele si simptomele specifice depresiei postnatale si a posibilitatilor de tratament, relateaza Agepres.

In anul 2016, in judetul Hunedoara erau diagnosticate cu depresie 2.251 persoane, numarul crescand la 2.346 in anul 2017 si apoi reducandu-se la 2.068 in anul 2018.

“Depresia este o boala care se trateaza, de aceea este esential ca intreaga populatie sa constientizeze importanta recunoasterii timpurii a semnelor si simptomelor depresiei, stiut fiind faptul ca o multime de cazuri raman nediagnosticate, fie ca urmare a nerecunoasterii simptomatologiei depresiei, fie din cauza stigmatului pe care il poarta orice tulburare psihica”, a declarat medicul sef al DSP Hunedoara, Cecilia Birau, conform sursei citate.

In Romania, prevalenta depresiei este estimata la circa 5% din numarul total de locuitori, in timp ce la nivel mondial boala afecteaza 4,4% din populatie.

Etichete: constientizarea depresiei, simptome depresie, pacienti depresie medicul de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: