Medicul belgian Hans Kluge este noul director regional al OMS pentru Europa

17/09/2019
Medicul belgian Hans Kluge este noul director regional al OMS pentru Europa

Medicul belgian Hans Kluge este noul director regional al OMS pentru Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicul-belgian-hans-kluge-este-noul-director-regional-al-oms-pentru-europa/

Medicul belgian Hans Kluge este noul director regional ales al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru Europa.

Noul director regional al OMS Europa a precizat, printre altele, ca OMS trebuie sa fie ca o busola pentru sanatate si sa contribuie la implementarea obiectivelor de dezvoltare durabila.

Dr. Hans Kluge, candidatul Belgiei pentru aceasta pozitie, s-a nascut in 1968 si a absolvit cursurile Universitatii Catolice din Leuven, fiind specializat, printre altele, in medicina tropicala la Universitatea din Antwerp.

Inainte de a fi recrutat in Organizatia Mondiala a Sanatatii acum 10 ani, dr. Hans Kluge a lucrat in organizatii precum Medici Fara Frontiere si in inchisorile din Siberia.

El a fost ales in fruntea biroului OMS Europa in cadrul celei de-a 69 sesiuni a Comitetului Regional OMS pentru Europa, ce se desfasoara zilele acestea la Copenhaga, in Danemarca.

Reprezentantul Romaniei la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, a scris, marti, pe pagina sa de Facebook ca Dr. Hans Kluge este un bun prieten al Romaniei.

Discursul noului director regional al OMS Europa poate fi urmarit AICI.

Etichete: Hans Kluge, OMS Europa, director OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: