Ministrul Sanatatii: Eu cred ca in sapte ani vom avea si spitale regionale

06/09/2019
Ministrul Sanatatii: Eu cred ca in sapte ani vom avea si spitale regionale

Ministrul Sanatatii: Eu cred ca in sapte ani vom avea si spitale regionale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-eu-cred-ca-in-sapte-ani-vom-avea-si-spitale-regionale/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, considera ca in sapte ani vor fi finalizate si spitalele regionale. Afirmatia a fost facuta la inaugurarea spitalului de la Mioveni.

“Spitalul din Mioveni, povestea a inceput in urma cu sapte ani: conceptie, proiectare, executie. Spitalele regionale, povestea lor a inceput in octombrie 2017, cand primul teren a fost transmis Ministerului Sanatatii. Suntem in 2019, avem trei studii de fezabilitate finalizate si proiectantii si constructorii pot sa va spuna ce inseamna sa faci un studiu de fezabilitate pentru o cladire de 150.000 de metri patrati cu logistica aferenta. Deci, am finalizat studiile de fezabilitate, acestea sunt depuse Ministerului Dezvoltarii si se pregatesc cererile de finantare pentru Bruxelles, la Iasi am inceput procedura de licitatie in paralel. Eu cred ca in sapte ani vom avea si spitale regionale, exact asa cum am promis”, a declarat Sorina Pintea, conform Agerpres.

De asemenea, si premierul Viorica Dancila a spus ca pana acum, multi reprosau guvernantilor ca nu se fac investitii in sanatate, dar ca inaugurarea din Arges arata ca se fac investitii in acest domeniu.

Continut educational:

“Am venit la receptie, bineinteles ca orice lucru poate fi interpretat. Pana acum, multi ne reprosau ca nu se face receptia la niciun spital, ca nu facem nicio investitie in sanatate. Iata ca astazi vin la receptia acestui spital, vreau sa felicit pe domnul primar si administratia publica pentru implicare, un spital modern. Am vazut si aparatura pe care au adus-o in acest spital. Deci se fac investitii si cred ca acest lucru este important. Este o investitie la care Guvernul a participat, era normal sa vin la aceasta receptie”, a declarat premierul Viorica Dancila conform sursei citate.

Spitalul de la Mioveni are sase etaje, 250 de paturi si a costat 68 de milioane de euro. Acum este nevoie de obtinerea avizelor de functionare, dar mai ales de medici si personal medical. Potrivit autoritatilor locale, acest spital va fi functional in luna decembrie a acestui an.

Etichete: spitale regionale, spital mioveni, spital romania

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Costin says:

    Eu cred ca in 7 ani nu vom mai avea nici spitale județene.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: