Sectia de ortopedie pediatrica de la Spitalul “Grigore Alexandrescu” a fost redeschisa

21/08/2019
Sectia de ortopedie pediatrica de la Spitalul “Grigore Alexandrescu”  a fost redeschisa

Sectia de ortopedie pediatrica de la Spitalul “Grigore Alexandrescu” a fost redeschisa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sectia-de-ortopedie-pediatrica-de-la-spitalul-grigore-alexandrescu-a-fost-redeschisa/

Sectia de ortopedie pediatrica de la Spitalului Clinic de Urgenta Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitala a fost redeschisa oficial, miercuri, in prezenta ministrului Sorina Pintea.
Sectia a fost inchisa temporara pentru lucrari de modernizare si dotare cu aparatura cu fonduri alocate de Ministerul Sanatatii.

“Spitalul Grigore Alexandrescu este una din cele 6 unitati de Urgenta din Bucuresti. Sectia de ortopedie pediatrica si blocul operator au fost modernizate si complet retehnologizate. Au fost cumparate mese noi in blocul operator, versatile, care pot fi utilizate si pentru adulti in cazuri de calamitate. A fost schimbat complet sistemul de iluminat si au fost achizitionate paturi noi, de ultima generatie in toata sectia. Sunt in procedura de achizitie si alte echipamente”, a declarat Sorina Pintea, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sanatatii.

Din suma de 10 milioane de lei care a fost alocata de Ministerul Sanatatii, au fost deja cheltuite 6 milioane de lei.
Potrivit sursei citate, Ministrul Sanatatii a decis alocarea de fonduri suplimentare pentru dotarea spitalului, in functie de proiectele imediate.

Sectia asigura consultatii pentru aproximativ 10.000 pacienti in fiecare luna si interventii chirurgicale pentru aproximativ 250-300 pacienti in fiecare luna. Inainte de aceste lucrari, sectia de ortopedie pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Copii “Grigore Alexandrescu” nu a mai fost modernizata din anul 1998.

Acum au fost schimbate toate cele 28 paturi ale sectie cu unele moderne, pentru rezolvarea cazurilor complexe de traumatologie ortopedica .

De asemenea, au fost schimbate toate cele 3 mese de operatie din blocul operator, cea mai veche datand din anul 1970.

Tot pe sectia de ortopedie pediatrica de la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt in procedura de achizitie un amplificator de imagine, un artroscop de ultima generatie si un sistem complet de neuromonitorizare ce vor permite cresterea gradului de complexitate a interventiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale si nu numai.

“In acesta toamna vom vedea rezultatele alocarilor de fonduri pe care Ministerul Sanatatii le – a facut in acest an la toate unitatile sanitare din tara. Ieri am fost la maternitatea din Braila, astazi suntem la spitalul de copii Grigore Alexandrescu, maine voi fi inaugura sectia de ATI a spitalului de la Bistrita Nasaud complet modernizata cu fonduri de la bugetul de stat. Din pacate sunt si unitati care nu au demarat nicio procedura pentru achizitua de aparatura”, a mai declarat ministrul Sorina Pintea.

Etichete: ortopedie pediatrica, spitalul grigore alexandrescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: