Laparoscoape performante la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures

17/07/2019
Laparoscoape performante la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures

Laparoscoape performante la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/laparoscoape-performante-la-spitalul-clinic-judetean-de-urgenta-targu-mures/

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures a achizitionat sase laparoscoape performante in valoare totala de aproximativ 4,9 milioane de lei.

“Principalii beneficiari ai echipamentelor achizitionate in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures sunt pacientii. Ca urmare a acestei achizitii de aparatura medicala performanta, estimam cresterea capacitatii de deservire a pacientilor fata de anul 2018, cand am inregistrat un numar de 512 operatii laparoscopice in Blocul Operator Chirurgie II, respectiv 372 de operatii laparoscopice ginecologice. Prin acest demers, alaturi de alte masuri active, contribuim la cresterea calitatii serviciilor medicale, a satisfactiei pacientilor si sigurantei actului medical”, declarat dr. Claudiu Puiac, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures potrivit unui comunicat de presa.

Noile laparoscoape au fost repartizate Blocului Operator Chirurgie Generala II si Blocului Operator Obstetrica Ginecologie.

Continut educational:

Conform sursei citate, si conducerea Sectiei Clinice Obstetrica Ginecologie din cadrul unitatii medicale spune ca noile laparoscoape reprezinta un salt calitativ in activitatea clinicii.

“Sectia Clinica Obstetrica Ginecologie este un centru national de formare in laparoscopie, cu cca 350 de interventii laparoscopice pe an. Din cauza gradului mare de uzura a celor doua laparoscoape intrate in dotarea clinicii de peste 10 ani, operatiile endoscopice s-au efectuat cu dificultate, iar formarea noilor colegi in laparoscopie a intampinat dificultati. Laparoscoapele noi de ultima generatie reprezinta un salt calitativ in activitatea clinicii, care permit largirea gamei de interventii laparoscopice efectuate in clinica”, a precizat prof. dr. Szabo Bela.

Etichete: laparoscoape, operatie laparoscopica, spitalul clinic judetean de urgenta targu mures

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: