Un nou campus al UMF ‘Carol Davila’ Bucuresti, la Mogosoaia

13/06/2019
Un nou campus al UMF ‘Carol Davila’ Bucuresti, la Mogosoaia

Un nou campus al UMF ‘Carol Davila’ Bucuresti, la Mogosoaia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-nou-campus-al-umf-carol-davila-bucuresti-la-mogosoaia/

Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) ‘Carol Davila’ din Bucuresti a anuntat semnarea unui protocolul de colaborare intre Academia Romana, UMF si comunitatea locala de la Mogosoaia pentru constructia noului campus al intitutiei de invatamant superior.

“In Mogosoaia, Academia Romana are un teren de 47 de hectare. Dupa aprobarea pe care Prezidiul Academiei Romane a dat-o in urma cu doua saptamani, o coincidenta fericita, astazi, vom semna protocolul de colaborare intre Academia Romana, Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’, comunitatea locala de la Mogosoaia, implicit Consiliul Judetean Ilfov, pentru constructia noului campus al UMF”, a declarat rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) ‘Carol Davila’, Ioanel Sinescu, conform Agerpres.

El a mai amintit ca alaturi de campusul universitar va functiona si ‘un spital mare, euro-republican’.

“Va fi un pol de atractie si pentru invatamantul curricular de medicina, medicina dentara si farmacie, pentru specializarile post-universitare in toate disciplinele medicale in care noi formam specialisti si un pol de atractie si pentru pacientii din aceasta zona geografica, pentru ca suntem infratiti cu Complexul Universitar Medical si de Cercetare Stiintifica Charite din Berlin si, in afara de Magurele, cu Institutul de Cercetare Max Plank, condus de acad. Gunter Stock, membru de onoare al Academiei Romane si DHC al universitatii noastre, care, impreuna cu directorul Charite din Berlin, doresc un alt Charite in aceasta parte a Europei”, a mai precizat Ioanel Sinescu conform sursei citate.

Etichete: UMF Carol Davila, campus UMF, Facultatea de Medicina Bucuresti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: