Sorina Pintea: Dorim sa crestem lista medicamentelor compensate

06/06/2019
Sorina Pintea: Dorim sa crestem lista medicamentelor compensate

Sorina Pintea: Dorim sa crestem lista medicamentelor compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorina-pintea-dorim-sa-crestem-lista-medicamentelor-compensate/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca doreste introducerea pe lista medicamentelor compensate si gratuite de molecule inovative, dar, in acelasi timp, Romania nu isi permite ca medicamentele generice care sunt ieftine sa dispara de pe piata.

“De anul trecut s-au facut pasi concreti, dorim sa crestem lista medicamentelor compensate. Dorim sa introducem medicamente inovative, dar nu ne permitem sa dispara medicamente generice care sunt ieftine. Pana nu ajungem la acel echilibru, vom fi limitati”, a declarat ministrul Sanatatiim conform Agerpres.

Ea considera ca unele medicamente aflate de multi ani pe lista de compensate si gratuite sunt depasite, insa propunerea de scoatere a acestora ar trebui sa vina de la comisiile de specialitate.

“De cati ani nu s-a mai facut curatenie in lista compensatelor? Introducem noi molecule, dar cele vechi sunt de la Ginkgo Biloba. Si tot de la comisiile de specialitate astept raspunsuri, eu nu sunt medic”, a explicat Sorina Pintea conform sursei citate.

Etichete: medicamente inovative, medicamente generice, lista medicamente compensate si gratuite

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: