Sectie noua de terapie acuta nefrologica la Spitalul de Nefrologie ‘Carol Davila’

15/05/2019
Sectie noua de terapie acuta nefrologica la Spitalul de Nefrologie ‘Carol Davila’

Sectie noua de terapie acuta nefrologica la Spitalul de Nefrologie ‘Carol Davila’

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sectie-noua-de-terapie-acuta-nefrologica-la-spitalul-de-nefrologie-carol-davila/

S-a inaugurat o noua sectie de terapie acuta nefrologica la Spitalul Clinic de Nefrologie ‘Dr. Carol Davila’. Aici a fost infiintat si dotat si un compartiment de endourologie cu bloc operator si laborator de litotritie.

“Investitiile masive pe care le-am facut in unitatile medicale administrate de noi isi dovedesc rezultatele: am reusit astazi sa avem la spitalul Dr. Carol Davila aparatura medicala de ultima generatie, in valoare de peste doua milioane de euro! Valoarea totala a investitiilor realizate in acest spital este de 3,1 milioane de euro, insemnand dotari si reabilitari. Astfel, ne putem mandri ca avem in 3 spitale administrate de Primaria Capitalei sectii de urologie moderne: la Burghele, Colentina si Carol Davila, mai ales ca numarul pacientilor urologici este in continua crestere”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Ea a adaugat ca si anul acesta vor continua investitiile in spitale, astfel incat bucurestenii, si nu numai, sa beneficieze de cele mai bune servicii medicale, la standarde europene”.

“Cu fondurile alocate de Primaria Capitalei, prin ASSMB, am reusit sa infiintam si sa dotam un compartiment de endourologie si litotritie si am relocat, modernizat si dotat sectia de terapie acuta nefrologica. De asemenea, printre cele mai importante achizitii realizate cu fondurile de la Primaria Capitalei se numara si un scintigraf in valoare de 270.000 de euro, cel mai modern din Bucuresti! In 6 luni de la darea in folosinta au fost investigati aici 165 de copii, toti trimisi de Spitalul ‘Marie Curie”, conform contractului pe care il avem cu aceasta unitate medicala’, a afirmat managerul spitalului, dr. Victor Strambu, confom comunicatului.

Infiintarea acestui compartiment vine in sprijinul pacientilor care sufera de afectiuni renale, pentru a trata intreaga patologie a rinichiului si cailor urinare.

“Datorita investitiilor facute in acest spital numarul de pacienti tratati la chirurgie si nefrologie va ajunge la 1.100 pe luna, in conditiile in care in prezent este de 900 pe luna, iar pacientii cu litiaza renala au o sansa de a se vindeca fara interventie chirurgicala”, a mai declarat edilul sef al Capitalei.

Valoarea investitiilor realizate la aceasta unitate medicala se ridica la aproximativ 3,1 milioane de euro.

Etichete: terapie acuta nefrologica, spital nefrologie bucuresti, litiaza renala, endourologie 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: