Iasi: S-a deschis primul Centru de analiza morfologica si spectrala a calculilor renali

19/04/2019
Iasi: S-a deschis primul Centru de analiza morfologica si spectrala a calculilor renali

Iasi: S-a deschis primul Centru de analiza morfologica si spectrala a calculilor renali

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/iasi-s-a-deschis-primul-centru-de-analiza-morfologica-si-spectrala-a-calculilor-renali/

La Spitalul Clinic “Dr. C. I. Parhon” din Iasi s-a fost infiintat un Centru de analiza morfologica si spectrala a calculilor renali. Acesta este singura unitate de gen din Sud-Estul Europei.

Medicii de aici spun ca noul Centrul de analiza morfologica si spectrala a calculilor renali va purta numele profesorului francez Michel Daudon, expert international recunoscut in analiza litiazei renale.

“Profesorul Daudon este creatorul unei biblioteci care are mai mult de 5.000 de grafice, fiecare dintre acestea fiind atasate unei compozitii speciale a calcului renal. El ne-a donat o parte din aceasta biblioteca. Cu ajutorul tehnologiei de ultima ora dar si a acestei donatii am infiintarea acest Centru. In urma infiintarii lui, avantajul este al pacientilor, in scopul suferintei lor. Asta pentru ca poate fi tinuta sub control recidiva, iar analizele nu necesita spitalizare. Nu mai supunem bolnavii la chinul unei alte internari in spital. Dupa ce finalizam toate investigatiile avem o discutie cu pacientul, ii explicam ce am gasit, de ce sa se fereasca, ce tratament sa urmeze si cand sa revina la control. Sunt anumite grupe de pacienti care trebuie monitorizati cu foarte mare atentie”, a declarat prof. univ. dr. Catalin Pricop, coordonatorul Centrului de analiza morfologica si spectrala a calculilor renali, citat de Agerpres.

La inaugurarea Centrului de analiza morfologica si spectrala a calculilor renali a fost prezent si biologul francez Michel Daudon.

Litiaza renala afecteaza aproximativ 10 la suta dintre persoanele care ajung la dializa cronica.

 

Etichete: Centrul de analiza morfologica si spectrala a calculilor renali, litiaza renala, Spitalul Clinic Dr. C. I. Parhon Iasi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: