Deficiente descoperite de reprezentantii CJAS Caras-Severin in unele spitale din judet

07/08/2018

Deficiente descoperite de reprezentantii CJAS Caras-Severin in unele spitale din judet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deficiente-descoperite-de-reprezentantii-cjas-caras-severin-in-unele-spitale-din-judet/


Angajatii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Caras-Severin au efectuat mai multe actiuni de control la principalii furnizori de servicii medicale, fiind constatate unele deficiente, printre care neconcordanta intre solicitarile sectiilor din spitale si aprovizionarea facuta, au informat reprezentantii institutiei.

“Am avut cateva actiuni in teren si am inceput cu furnizorii mari, adica spitalele. Am reusit sa mergem la Spitalul Judetean de Urgenta Resita, Spitalul Municipal Caransebes, la Spitalul Orasenesc Moldova Noua, iar marti vom fi la Oravita. Unele dintre spitalele din judet stau bine, altele rau, din punct de vedere financiar. Din punctul meu de vedere, spitalizarea de zi trebuie introdusa in mentalitatea medicilor si a asiguratilor, ca si numarul de zile de spitalizare continua. Exista o durata optima de spitalizare, care, daca se depaseste, cresc cheltuielile si automat, sumele decontate de la nivelul CJAS nu le acopera in integralitate. De aceea trebuie o mai mare atentie din partea managerilor. Stim ca Spitalul Judetean preia toate cazurile dificile, dar trebuie sa folosim si spitalizarea de zi”, a declarat presedintele-director general al CJAS Caras-Severin, Nicolae Dragan, potrivit Agerpres.

El a spus ca, daca spitalele din Otelu Rosu si Moldova Noua reusesc sa se incadreze in costuri, unitatile spitalicesti  din Resita si Caransebes continua sa acumuleze datorii pe care ‘le rostogolesc’ de la un an, la altul.

Potrivit lui Nicolae Dragan, Spitalul Judetean de Urgenta din Resita a fost sanctionat cu avertisment in urma crizei anestezicului inregistrat saptamana trecuta.

“Vizavi de criza de medicamente privind derularea actului medical chirurgical, la Spitalul Judetean de Urgenta Resita, aceasta s-a rezolvat. Vineri a sosit si cel de-al doilea medicament care lipsea, asa incat, Spitalul judetean poate opera la capacitate maxima. Noi am dat si un avertisment conducerii spitalului, deoarece exista o neconcordanta intre solicitarile sectiilor si aprovizionarea care trebuie facuta”, a mai precizat reprezentantul CJAS Caras-Severin.

Printre noutatile care le-au fost aduse la cunostinta medicilor din spitale a fost si faptul ca in cazul in care nu elibereaza retete la finalul consultului sau al externarii pot fi sanctionati cu cate 200 lei pentru fiecare caz.

“De anul acesta, daca actul medical nu este finalizat si printr-o prescriere, la externare, pentru fiecare caz identificat in timpul unui control ulterior, se aplica o penalizare directa pe medicul curant de 200 lei. Noi nu vrem sa se ajunga la asta. Cel mai bine este sa se respecte dreptul pacientului si sa i se dea reteta, pentru a nu-l pune pe drumuri catre medicul de familie”, a subliniat directorul medical al CJAS Caras-Severin, Laurentiu Martuica, potrivit sursei mentionate.

El a mai afirmat ca, in cazul in care pacientul are o pensie sub 990 lei, potrivit legislatiei, medicul nu va putea sa prescrie retete compensate 90%, situatie in care va trimite bolnavul la medicul de familie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: