MS: Debirocratizare si transparentizare in procesul de aprobare a preturilor la medicamente

11/05/2018

MS: Debirocratizare si transparentizare in procesul de aprobare a preturilor la medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-debirocratizare-si-transparentizare-in-procesul-de-aprobare-a-preturilor-la-medicamente/


Cei care detin Autorizatii de Punere pe Piata au posibilitatea sa depuna online dosarele pentru aprobarea preturilor la medicamentele de uz uman.

Prin intermediul unui sistem  informatic, Ministerul Sanatatii ofera posibilitatea Detinatorilor de Autorizatii de Punere pe Piata de a depune  in sistem on-line dosarele pentru aprobarea preturilor la medicamentele de uz uman.

“Aceasta procedura se realizeaza prin intermediul Punctului de Contact Unic electronic (PCUe), gestionat de catre Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei, institutie publica in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, disponibil la adresa www.edirect.e-guvernare.ro”, scrie intr-un comunicat transmis de Ministerul Sanatatii.

Astfel, potrivit ministerului, va fi diminuat timpul de asteptare si pastrarea ordinii in solutionarea dosarelor de pret, precum si eliminarea posibilitatii producerii de erori umane in analiza dosarelor.
De asemenea, aceasta platforma informatica permite crearea unui istoric centralizat al comunicarii dintre Ministerul Sanatatii si mediul de afaceri. Mai mult, are prevazut si  un sistem de notificari privind solutionarea solicitarilor in termenul legal.

“Avem nevoie de mai multe masuri de debirocratizare a sistemului de sanatate si aceasta este una dintre ele. Acest  sistem asigura transparenta si un acces mai bun al firmelor la serviciile oferite de Ministerul Sanatatii. Nu in ultimul rand, aceasta platforma permite oricarei persoane interesate posibilitatea de a vedea stadiul in care se afla dosarul depus de producator in vederea obtinerii autorizatiei de punere pe piata a unui medicament ”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, potrivit sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: