Printre prioritatile noului ministru al Sanatatii: legea vaccinarii, intarirea capacitatii medicinei de familie si debirocratizarea

29/01/2018

Printre prioritatile noului ministru al Sanatatii: legea vaccinarii, intarirea capacitatii medicinei de familie si debirocratizarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/printre-prioritatile-noului-ministru-al-sanatatii-legea-vaccinarii-intarirea-capacitatii-medicinei-de-familie-si-debirocratizarea/


Sorina Pintea, propunerea PSD pentru Ministerul Sanatatii in cabinetul Dancila, a primit aviz favorabil, luni, in comisiile reunite de sanatate din Parlament.

La audieri, ea a subliniat ca “trebuie sa punem pacientul in centrul sistemului” si ca solutiile pe termen mediu si lung sunt investitiile, debirocratizarea, eficienta in cheltuirea banilor si o noua strategie de resurse umane.

De asemenea, Sorina Pintea a vorbit si despre faptul ca este necesara intarirea capacitatii medicinei de familie, o lege a vaccinarii si despre faptul ca “avem o lege a transplantului care nu mai corespunde”.

Sorina Pintea a primit aviz favorabil cu 19 voturi pentru, 5 impotriva si 3 abtineri, potrivit Hotnews.ro.

La finalul audierilor, ea a precizat ca sunt foarte multe lucruri despre care ar putea vorbi, dar ar prefera ca in timpul mandatului ei sa gaseasca solutii la rezolvarea acestora, transparent si legal.

Sorina Pintea a venit la audierea din comisiile de specialitate din Parlament impreuna cu fostul ministru al Sanatatii, Florian Bodog.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: