Medicii de familie din Bucuresti au luat act cu suprindere de decizia CASMB de a organiza o sesiune speciala de contractare

15/01/2018

Medicii de familie din Bucuresti au luat act cu suprindere de decizia CASMB de a organiza o sesiune speciala de contractare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-din-bucuresti-au-luat-act-cu-suprindere-de-decizia-casmb-de-a-organiza-o-sesiune-speciala-de-contractare/


Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov (AMFB) si Patronatul Medicilor de Familie din Bucuresti si judetul Ilfov (PMFB) au luat act cu suprindere de decizia Consiliului de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) de a organiza o sesiune speciala de contractare in perioada 16-25 ianuarie 2018 pentru medicii de familie, medicii specialisti din ambulatoriu si medicii dentisti.

Scopul declarat al acestei sesiuni este de asigurare a acordarii de servicii medicale si acoperirea necesarului de medici in Bucuresti.

Consideram ca este nereal in cazul medicilor de familie, deoarece bucurestenii nu intampina dificultati in inscrierea pe lista unui medic de familie.

Sustinem acest lucru intrucat in acest moment sunt aproximativ 1000 de medici de familie cu liste proprii aflati in contract cu CASMB, la care se adauga alti aproximativ 300 de medici in contract cu Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (CASAOPSNAJ).

Totalul de circa 1300 de medici de familie care ofera servicii de asistenta medicala primara in municipiul Bucuresti excede necesarul calculat conform reglementarilor CNAS, de 1 medic de familie la 1800 de persoane. Media in Bucuresti este de mai putin de 1500 cetateni pe lista unui medic de familie.

Cu toate acestea, CASMB anunta un necesar de 19 medici de familie care va fi acoperit prin aceasta sesiune speciala de contractare.

Stiut fiind faptul ca infiintarea, avizarea si evaluarea unui cabinet medical in Bucuresti are o durata de circa 2-3 luni, ne punem intrebarea legitima cine vor fi medicii de familie care vor solicita cele 19 contracte oferite de CASMB: medici de familie cu cabinete independente sau medici de familie angajati saptamana aceasta rapid in marile clinici medicale dornice de inca 19 contracte cu CASMB, pe langa cele peste 100 detinute in prezent.

Ne exprimam dezaprobarea ferma pentru decizia Consiliului de Administratie al CASMB de a organiza aceasta sesiune speciala de contractare in perioada 16-25 ianuarie 2018, mai ales ca aceasta decizie intarzie nepermis de mult, pana pe 25 ianuarie 2018, reluarea activitatii medicilor de familie carora CASMB le-a refuzat prelungirea contractului, dupa anuntul CNAS din 4 ianuarie.

Mentionam ca alte case de asigurari de sanatate, de exemplu cele din judetele Iasi, Hunedoara, Alba, Satu Mare, Ilfov, Calarasi, au gasit solutii pentru ca activitatea medicilor de familie sa fie reluata inca de saptamana trecuta sau cel tarziu luni, 15 ianuarie.

Solicitam doamnei presedinte CASMB si, simultan, presedinte a Consiliului de Administratie al CASMB, Cristina Constanta Calinoiu, sa reconsidere decizia de a accepta depunerea documentelor de contractare pentru medicii de familie care pana la sfarsitul anului 2017 nu se aflau deja in contract cu CASMB.

Prin aceasta decizie va creste nejustificat numarul medicilor de familie din Bucuresti, fara a raspunde in acest fel vreunei nevoi a pacientilor bucuresteni si fara a respecta reglementarile CNAS.

Acest dezacord ar fi putut fi exprimat in cadrul Comisiei mixte de medicina de familie din care organizatiile noastre fac parte, dar a fost imposibil deoarece din vara anului 2017 comisia nu a mai fost convocata la nivelul CASMB, in ciuda solicitarilor noastre repetate adresate doamnei presedinte Cristina Constanta Calinoiu.

      Presedinte PMFB                                                                   Presedinte AMFB
        Marina Pircalabu                                                                      Sandra Alexiu

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: