Perchezitii la Cluj. Suspecti acuzati ca au devalizat Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca in beneficiul unei clinici private

20/12/2017

Perchezitii la Cluj. Suspecti acuzati ca au devalizat Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca in beneficiul unei clinici private

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/perchezitii-la-cluj-suspecti-acuzati-ca-au-devalizat-institutul-clinic-de-urologie-si-transplant-renal-cluj-napoca-in-beneficiul-unei-clinici-private/

Miercuri dimineata, procurorii DIICOT au facut cinci perchezitii la Cluj, una fiind la o clinica medicala privata, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de de delapidare cu consecinte deosebit de grave. Una dintre perchezitii are loc la domiciliul chirurgului Mihai Lucan.

“Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal, in care se efectueaza cercetari fata fata de 3 persoane, angajate ale unei clinici medicale din Cluj, prejudiciata in acest caz. Din primele verificari  a reiesit ca, membrii acestui grup infractional organizat aveau drept scop insusirea, folosirea, traficarea, dupa caz, a bunurilor aflate in patrimoniul persoanei vatamate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de catre angajatii acestei unitati sanitare, in beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul careia acestia si-ar fi promovat interesele”, informeaza Politia Romana.      
   
Oamenii legii precizeaza ca gruparea infractionala organizata ar fi fost sprijinita de alte cinci persoane, in schimbul mentinerii in functiile de conducere pe care le detineau.

“In perioada 2005-2016, membrii grupului infractional organizat ar fi devalizat persoana vatamata, in beneficiul altei clinici medicale private. Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei”, mai arata Politia Romana.

Potrivit unor surse, dosarul are ca obiect efectuarea de cercetari fata de membrii unui grup infractional organizat constituit de catre Mihai Lucan, Valeriu Ciprian Mihai Lucan si Dan Emil Fofiu-Sanpetreanu, in calitate de angajati ai Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, avand ca scop insusirea, folosirea, traficarea, dupa caz, a bunurilor aflate in patrimoniul  I.C.U.T.R., respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de catre angajatii acestei unitati sanitare, in beneficiul clinicii medicale apartinand SC LUKMED SRL, entitate prin intermediul careia cei trei si-au promovat interesele, relateaza Digi24.

Astfel, intre anii 2005 si 2016, suspectii sunt acuzati ca au devalizat Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, pe de o parte, si imposedarea SC LUKMED SRL, pe de alta parte, prejudiciind patrimoniul institutului clujean cu peste 5,1 milioane de lei, suma pe care acestia au apropriat-o  SC LUKMED SRL prin reprezentantii acesteia din urma si in beneficiul direct al membrilor grupului infractional organizat, mai scrie sursa mentionata.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: