Vasile Astarastoae, fostul sef al CMR, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare

31/07/2017

Vasile Astarastoae, fostul sef al CMR, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vasile-astarastoae-fostul-sef-al-cmr-condamnat-la-doi-ani-de-inchisoare-cu-suspendare/

Vasile Astarastoae, fost presedinte al Colegiului Medicilor din Romania si rector al UMF Iasi, a fost condamnat vineri de Tribunalul Suceava la doi ani inchisoare cu suspendare, intr-un dosar de fraude cu fonduri europene.

Potrivit deciziei instantei, Vasile Astarastoae a primit 2 ani inchisoare pentru tentativa la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, precum si 2 ani inchisoare pentru conflict de interese, fiind insa achitat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, relateaza Agerpres.

Cele doua pedepse au fost contopite cu o condamnare de 1 an inchisoare aplicata de Judecatoria Iasi intr-un alt dosar, rezultand doi ani inchisoare. Tribunalul Suceava a suspendat executarea pedepsei, aplicand un termen de incercare de 4 ani.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: