Contracte semnate pentru dozele de vaccin ROR

12/05/2017

Contracte semnate pentru dozele de vaccin ROR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/contracte-semnate-pentru-dozele-de-vaccin-ror/

Ministrul Sanatatii spune ca s-a semnat contractul pentru 109.000 de doze de vaccin ROR, iar vineri se semneaza contractul pentru cele 10.000 de doze care sunt deja in tara.

Demnitarul a participat vineri, la o intalnirea la Palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu, reprezentantii societatilor profesionale, asociatiilor si societatii civile pe tema vaccinurilor.

“A fost o intalnire legata atat de legea vaccinarii cat si de situatia vaccinarii in general. Am facut o informare cu privire la aprovizionarea cu vaccin ROR, pentru ca asta este stringenta la momentul de fata, l-am informat pe primul-ministru ca astazi se semneaza pentru cele 10.000 de doze care sunt deja in tara si care pot sa intre de saptamana viitoare la medicii de familie, s-a semnat deja contractul si pentru cele 109.000 de doze. L-am informat pe primul-ministru ca toate contractele pe care le demaram pe vaccinuri, in acest moment, sunt pe acord — cadru de minim 2 ani pana la 4 ani, in asa fel incat sa asiguram predictibilitatea si aprovizionarea cu vaccin, sa nu se mai ajunga in aceasta situatie in care este Romania acum”, a spus ministrul Bodog, conform Agerpres.

El a mai precizat ca s-a stabilit constituirea unitatii de management a vaccinului, in cadrul Ministerului Sanatatii, printr-o hotarare de Guvern.

“Am hotarat ca nu vom astepta finalizarea legii vaccinului, initial unitatea fusese prevazuta in legea vaccinului, ci o vom prevedea in organigrama ministerului care deja a fost in dezbatere publica si poate sa intre saptamana viitoare sau cel tarziu cealalta saptamana pe ordinea de zi si sa fie hotarare de Guvern”, a mentionat ministrul Sanatatii.

De asemenea, Bodog a mai precizat ca achizitiile de vaccinuri se fac, in marea majoritate, de la o singura sursa.

“Exista unul sau doi producatori de vaccinuri, iar in momentul de fata, de exemplu, pentru ROR, una dintre firme si-a exprimat disponibilitatea si ca are o cantitate de vaccin pe care sa o livreze astazi, adica in doua saptamani, iar cealalta firma producatoare poate sa livreze diferenta de cantitate de vaccin la toamna. Practic, piata este oarecum impartita”, a mai spus ministrul Sanatatii conform sursei mentionate.  

Bodog si-a exprimat speranta ca la mijlocul acestui an sa se rezolve problema vaccinurilor in Romania si sa se intre “intr-o oarecare normalitate”.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: