Ministrul Sanatatii a indemnat parintii sa isi vaccineze copiii

10/03/2017
Ministrul Sanatatii a indemnat parintii sa isi vaccineze copiii

Ministrul Sanatatii a indemnat parintii sa isi vaccineze copiii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-a-indemnat-parintii-sa-vaccineze-copiii/

FLORIN-BODOG-MS

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a afirmat vineri ca imunizarea este singura masura eficienta pentru a preveni imbolnavirea si a indemnat parintii sa isi vaccineze copiii.

“Epidemia de rujeola s-a declansat in Romania in 2016, in februarie, undeva la zona de limita intre judetele Cluj si Bistrita, la o populatie nomada fiind identificata o tulpina asemanatoare cu tulpina care circula in Italia. In momentul de fata, se inregistreaza 3.446 de cazuri, din care 17 de decese, in 37 de judete. Toate cazurile s-au inregistrat la copiii care nu au fost vaccinati. Mesajul Ministerului Sanatatii catre toti parintii: imunizarea este singura masura eficienta pentru a preveni imbolnavirea. In situatia in care nu avem acoperire vaccinala buna, imbolnavirile vor continua. In ceea ce priveste prima doza, acoperirea vaccinala in Romania este 80%. In opt tari europene acoperirea este intre 90 — 95%, iar restul tarilor au acoperirea comparabila cu noi. A doua doza vaccinala are o acoperire de doar 50% si acesta este un semnal de alarma pe care il tragem”, a declarat demnitarul, citat de Agerpres.

Vizavi de despre celelalte vaccinuri care nu mai erau pe stoc, ministrul sanatatii a spus ca, in prezent, vaccinul tetravalent este in curs de distribuire, iar pentru hexavalent s-a semnat contractul, urmand ca vaccinul sa fie disponibil undeva la sfarsitul lunii martie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: