Generator de impulsuri de inalta tensiune care distruge tumorile

07/03/2016

Generator de impulsuri de inalta tensiune care distruge tumorile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/generator-de-impulsuri-de-inalta-tensiune-care-distruge-tumorile/

generator-tumoriGenerator de impulsuri de inalta tensiune care distruge tumorile eficient si mai rapid decat chimioterapia. Este o inventie realizata de cercetatori  spanioli.

Conform EFE, a noua tehnologie biomedicala a fost prezentata in cel mai recent numar al revistei ”Journal of Emerging and Selected Topics in Power Electronics”,

Pana acum, cateva firme si-au deja  exprimat interesul in obtinerea patentului de fabricatie pentru utilizarea sa in lupta contra cancerului.

Sistemul de electroporatie, cunoscut si sub numele de electropermeabilizare, consta in cresterea semnificativa a conductivitatii electrice si a permelabilitatii membranei plasmatice celulare cu ajutorul unui camp electric aplicat extern. Cu aceasta metoda, specialistii spanioli au provocat moartea celulelor care nu au mai fost capabile sa repare daunele generate in peretii lor de puternicele campurile electrice. Ei au reusit astfel distrugerea unor tumori solide mai repede si intr-un mod mai putin toxic si invaziv decat atunci cand s-a apelat la chimioterapie sau radioterapie, dupa cum a explicat Universitatea din Zaragoza intr-un comunicat de presa, dat publicitatii si de Agerpres.

Electroporatia ireversibila are mari avantaje pentru pacient, prin comparatie cu alte tipuri de tratamente, dar, totodata, se poate aplica simultan cu acestea pentru a le creste eficienta si a scurta timpul de recuperare a bolnavului.
 Inventia a fost testate si  si-a demonstrat eficienta in distrugerea unor volume mari de tesut.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: