Institutul Cantacuzino, institutie de interes national

23/06/2015

Institutul Cantacuzino, institutie de interes national

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/institutul-cantacuzino-institutie-de-interes-national/

CANTACUZINOMiercuri, 24 iunie, in sedinta de Guvern se va discuta despre reorganizarea Institutului Cantacuzino. Totodata, pe lista de sedinta exista si o hotarare care prevede acordarea statutului de institutie publica de interes national.

“Este vorba de acordarea unui statut de institutie publica de interes national Institutului Cantacuzino si de acordarea unui buget de 10 milioane de euro care sunt necesari si suficienti pentru acoperirea datoriilor institutului catre stat, catre furnizorii privati si de asemenea pentru acoperirea cheltuielilor de functionare pana la sfarsitul anului 2015, urmand ca din 2016 sa intre pe buget normal acordat unei institutii publice”, a declarat Sorin Cimpeanu, Ministrul Educatiei, conform Agerpres.

Demnitarul a mai spus ca activitatea institutul va intra in normalitate.

“Dupa ce va fi repusa in normalitate activitatea institutului si se vor obtine avizele, va urma etapa de sustinere a activitatii de productie. Pentru moment, la Institutul Cantacuzino se vor derula cercetari si testari pe loturi pilot. In masura asteptata de toata lumea in care aceste cercetari vor fi validate prin obtinerea de autorizatii se va trece la etapa de productie”, a mai precizat ministrul Cimpeanu.

Institutul Cantacuzino a trecut de la Ministerului Sanatatii, in subordinea Ministerul Educatiei si Cercetarii, conform unei hotarari de Guvern din luna octombrie a anului 2014.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: