Registrul electronic de vaccinare functioneaza inca deficitar

24/02/2014

Registrul electronic de vaccinare functioneaza inca deficitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/registrul-electronic-de-vaccinare-functioneaza-inca-deficitar/

fibroza-chisticaPentru aplicarea pachetului de baza la cabinetul medicului de familie este nevoie, dupa cum precizeaza reprezentantii SNMF si FNPMF, de norme clare si de modificari legislative. Dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF, atrage atentia ca Registrul electronic de vaccinare functioneaza inca deficitar.

Medicii de familie cer modificarea protocoalelor terapeutice

Chiar daca medicii de familie au venit cu solutii de imbunatatire a Registrului electronic de vaccinare, acesta functioneaza inca deficitar.

In acelasi timp, medicii doresc modificarea protocoalelor terapeutice in vederea recomandarii investigatiilor care sa contribuie la diagnosticul corect.

“De cativa ani incoace incercam sa imbunatatim raportarea in Registrul electronic de vaccinare pentru ca in continuare functioneaza deficitar desi noi am oferit solutii concrete de optimizare: modificarea protocoalelor terapeutice”, a precizat dr. Rodica Tanasescu.

Singura execeptie – o investigatie pentru diabet

Chiar daca medicii de familie au precizat ca, pentru aplicarea pachetului de baza, au nevoie de normel clare si de anumite modificari, autoritatile nu au luat inca masuri.

Singura exceptie a avut in vedere o investigatie pentru diabet si a unui anti-diabetic oral.

“Am precizat ca acest pachet de baza va putea fi aplicabil daca normele vor fi intelepte si daca se vor face modificari legislative secundare si ne-am referit atunci la protocoalele terapeutice si la posibilitatea de a recomanda unele investigatii nu foarte costisitoare in plus pentru a putea avea un diagnostic”, a adaugat presedintele SNMF.

Medicul de familie este foarte limitat in investigatii

In ceea ce priveste transferul unor servicii din spital in cabinet, medicii de familie sunt rezervati.

Principalul argument este ca, desi isi doresc sa poata oferi pacientilor cat mai multe servicii medicale, medicii de familie nu au instrumentele necesare.

“In acest moment, atat la investigatii, ceea ce inseamna analize, RMN, ecografie, computer-tomograf, peste tot avem stelute. Medicul de familie este foarte limitat (…). Si atunci cum putem sa degrevam noi spitalele?”, a precizat dr. Doina Mihaila, presedinte FNPMF.

Dezbaterea integrala despre pachetul de baza, imputarile care inca se aduc medicilor si posibilitatea ca medicii sa lucreze sub coordonare 112, aici.

Cele mai noi stiri medicale:

» Toate stirile