Educatie pacienti: Varicela la copii – Simptome si tratament

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

03/09/2013

Varicela la copii – Simptome si tratament

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/varicela-la-copii-simptome-si-tratament/

varicela la copiiVaricela la copii este o boala contagioasa care se transmite prin contactul cu o alta persoana care are virusul. Expunerea copilului la medii precum scoala, gradinita, locuri de joaca creste riscul de imbolnavire cu varicela.

Simptome in varicela la copii

Varicela la copii se poate manifesta mai intai prin eruptie, fara primele simptome generale precum febra, pierderea apetitului, dureri de cap, care apar dupa contactul cu o persoana infectata.

Pentru a va informa care sunt cauzele, simptomele si tratamentul in varicela cititi si https://www.formaremedicala.ro/varicela/.

In cazul copiilor sub 6 luni, care sunt protejati de anticorpii de la mama, acestia pot sa nu prezinte multe simptome.

Iritatia varicelei apare mai intai pe abdomen, pe spate si pe fata, dupa care se raspandeste in alte zone ale corpului, precum brate, scalp, gura, picoare si in zona genitala.

Iritatia apare sub forma unor umflaturi rosii, cu caracter pruriginos. Dupa uscarea veziculelor, apar crustele care pot dura aproximativ 10 zile.

Eruptia poate sa fie mai severa in cazul copiilor cu afectiuni ale pielii, cu eczema, sau care au un sistem imunitar scazut.

In cazul copiilor mici, simptomele varicelei se manifesta intr-o forma mai blanda decat in cel al adolescentilor sau adultilor.

Preventie si tratament in varicela la copii

Vaccinarea copiilor este principala metoda de preventie.

Evitarea locurilor, a spatiilor in care exista un bolnav de varicela este o masura esentiala de prevenire a imbolnavirii copilului.

Un parinte al carui copil are varicela nu trebuie sa il trimita la scoala de la primele simptome ale varicelei pentru a preveni raspandirea virsului.

O igiena corecta poate preveni imbolnavirea cu varicela; spalarea mainilor cu apa si sapun mai ales inainte de masa si dupa ce merge la baie.

In cazul copiilor, iritatia pielii poate sa le produca un disconfort ridicat. Pentru a evita cicatricele, se recomanda taierea unghiilor pentru a evita o iritare si mai puternica a pielii prin scarpinare.

Baile caldute, compresele pot sa ajute la ameliorarea senzatiei de mancarime.

Iritatia care poate aparea in gura poate dificulta alimentatia copilului. De aceea alimentele moi sunt recomandate.

Pentru orice lotiune sau medicamentatie de ameliorare a mancarimii trebuie sa se consulte medicul.

Cand este recomandat sa se consulte medicul

In cazul in care copilul are varicela si prezinta urmatoarele simptome este recomandat sa se consulte medicul:

  • febra mare
  • o tuse puternica
  • dificultate in respiratie
  • secretii puternice sau anormale ale veziculelor
  • dificultate sa priveasca o lumina puternica
  • greutate in deplasare
  • se confrunta cu o stare de confuzie.

Autor: Anamaria Blanaru

5 Comentarii

  1. Denisa says:

    Buna ziua am si eu un baietel de 1 an care are varicela si imi face febra la 4 ore e ceva de ingrijorat ceei de la spital mi-a dat si tratament sa ii dau se recomanda tratament la varicela

  2. Mirela lacatas says:

    Buna seara asi dori sa ma sfatuiti fata mea are 2 ani si are varicela de 3 zile. Eu vreau sa ai fac baei este pisibil astept raspunsurile voastre va muktumesc.

  3. Denisa says:

    Buna ziua fetita mea de 1 an si 10 luni,la fel ca si baetelul de 4 luni au varsat de vant,as dori sa stiu daca au voie sa faca baita si in general cat dureaza aceasta boala

  4. ioana paulina says:

    buna seara am si eu cîteva întrebări sotul meu la vîrsta de 40 ani a făcut vărsat de vînt si ia trecut si am 2 copii fată 5 ani si băiatul 6 la cîteva zile după ce ia trecut soțului ă început fată cu dureri de cap si febra si ia iesit niște născute în gura mai înspre gît pe urma ia iesit vreo cîteva basicute pe spate sa fie vărsat de vînt daca puteti va rog frumos sami dati un raspuns mai repede va multumesc.

  5. Cristina says:

    Buna seara! Imi cer scuze pt mesajul trimis mai devreme din graba am omis ce era mai important sa nu scriu denumirea medicamentelor.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Unul din cei patru copii ai mei a luat varicela de la gradinita la 10 zile dupa el au facut si ceilalti 2 ( unul din ei facuse pana sa vina fratiorii pe lume). Numai ca pana sa le apara si lor bubitele au răcit le-au dat tratament cu antibiotic si a doua zi dupa ce apucasem sa le dau doua doze le-a aparut. Am întrerupt antibioticul si am inlocuit cu altceva. Are ceva daca am apucat sa le dau antipatic? si pt ele mi-a dat o crema dar nu este mentolata eu stiam de la ceilallti copii ca trebuie ceva mentolat chiar mI-a specificat sa nu le dau. Dar am observat ca nu se usuca. Este normal? Si unul din ei are ochii rosii sa fie de la răceala sau de la varicela? Astept raspunsurile dumneavoastra va rog mult.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: