Cresterea in greutate este contagioasa!

24/05/2011

Cresterea in greutate este contagioasa!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresterea-in-greutate-este-contagioasa/

Cresterea in greutate este contagioasa, afirma autorul unor carti despre comportamentul alimentar, care spune ca oamenii au tendinta sa nu mai tina cont de cantitatea de alimente pe care le consuma atunci cand se afla in compania unor persoane placute.

Brian Wansink, autorul a peste 100 de articole si carti despre alimentatie, afirma in cartea “Alimentatia neglijenta: De ce mancam mai mult decat gandim” ca greutatea poate fi mostenita, insa poate fi si contagioasa, scrie huffingtonpost.com.

Conform autorului, se pare ca atunci cand ne aflam in compania unor oameni cu care ne face placere sa petrecem timpul, avem tendinta sa imitam viteza cu care mananca si cantitatea de mancare pe care acestia o consuma.

De asmenea, un nou studiu publicat in “American Journal of Public Health” sugereaza ca obezitatea se extinde social din cauza ca prietenii impart aceleasi medii si desfasoara impreuna activitati care pot contribui la crestereain greutate.

Astfel, comportamentele sociale comune, cum ar fi mancatul la restaurant, pot juca un rol important in cresterea in greutate.

Cercetatorii au studiat 101 femei si 812 prieteni si membri ai famillilor acestora (femei si barbati) si au calculat indicele masei corporale pentru toate persoanele incluse in studiu. Rezultatele studiului au aratat ca femeile studiate sunt mai predispuse la obezitate daca prietenii apropiati sunt obezi, ceea ce dovedeste ca obezitatea se extinde in mediile sociale.

Totusi, desi prietenii au tendinta sa aiba indici ai masei corporale similari, parerile legate de dimensiunea corpului difera, ceea ce demonstreaza ca incercarea de schimbare a ideilor pe care oamenii le au despre silueta nu este eficienta. In schimb, ar trebui facute eforturi pentru promovarea unor medii incojuratoare sanatoase si pentru cresterea accesului la alimente sanatoase.

Cercetatorii dau si cateva sfaturi pentru diminuarea efectului social pe care il are cresterea in greutate:

  • incercati sa mentineti ritmul cu persoana care mananca cel mai incet
  • decideti cat veti manca inainte de masa propriu-zisa
  • lasati intotdeauna putina mancare in farfurie, ca si cum ati continua sa mancati

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: