Educatie pacienti: Diabetul poate creste riscul dizabilitatilor

« Inapoi la lista bolilor

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

05/08/2013

Diabetul poate creste riscul dizabilitatilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/diabetul-poate-creste-riscul-dizabilitatilor/

Diabetul poate creste riscul dizabilitatilorRiscul aparitiei diferitelor forme de dizabilitate poate fi mai ridicat la pacientii cu diabet decat la restul populatiei. Riscul unei dizabilitati in cazul bolnavilor de diabet a crescut de la 50 la 80%, conform unui studiu realizat de Heart and Diabetes Institute, Malbourne, Australia.

Ce dizabilitati pot avea persoanele cu diabet

Dizabilitatile pe care le pot suferi persoanele cu diabet sunt dificultate in deplasare, actiuni zilnice precum igiena personala, mancatul, cumparaturile.

Aceste dizabilitati pot fi cauzate si de un alti factori, precum obezitatea si viata sedentara.

Studiul a demonstrat ca persoanele care aveau probleme de deplasare erau intr-o medie de 71% mai mare decat persoanele care nu aveau diabet.

In acelasi timp, persoanele care nu puteau face activitati simple precum folosirea telefonului, utilizarea mijloacelor de transport in comun, cumparaturile erau intr-un procent de 65% mai mare decat cele care nu sufereau de diabet.

In ceea ce priveste activitatile zilnice precum igiena personala sau dificultate in a manca, persoanele cu diabet erau intr-un procent de 81% mai multe decat cele care nu aveau aceasta afectiune.

Ce complicatii ale diabetului pot cauza dizabilitati

Ale complicatii ale diabetului pe care atat medicii cat si pacientii cu diabet trebuie sa le ia in vedere sunt bolile de inima, , afectiunile rinichilor, afectiuni ale vaselor de sange, problemele de vedere.

Studiul a avut in vedere un semnal de alarma asupra importantei controlului diabetului. Un diagnostic si un tratament corect poate scadea riscul aparitiei complicatiilor diabetului care ar putea determina dizabilitatile unei persoane cu diabet.

In vederea preventiei complicatiilor diabetului dar si a dizabilitatilor care pot aparea, pacientii cu diabet trebuie sa se adreseze medicului pentru controlul diabetului si pentru efectuarea corecta a tratamentului.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: