Sfaturi importante pentru controlul acneei in timpul sarcinii

29/06/2013

Sfaturi importante pentru controlul acneei in timpul sarcinii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sfaturi-importante-pentru-controlul-acneei-in-timpul-sarcinii/

Sfaturi importante pentru controlul acneei in timpul sarciniiIn timpul sarcinii, acneea poate sa apara la unele femei din cauza nivelului ridicat de hormoni. In cazul in care persoana insarcinata se confrunta deja cu acnee, eruptia acneei se poate pronunta.

Ce trebuie sa facem in timpul sarcinii pentru a controla acneea

In primul rand, trebuie evitata stoarcerea punctelor negre pentru a nu determina aparitia cicatricelor.

In ceea ce priveste curatarea tenului, femeile insarcinate trebuie sa aiba in vedere atat produsele pe care le folosesc, cat si modalitatea in care isi curata fata.

Pentru o ingrijire corecta a tenului, dar si pentru a evita o eruptie pronuntata a acneei, femeile insarcinate trebuie sa aplice o crema hidratanta, dar fara ulei.

In privinta produselor de machiaj, trebuie sa fie evitate produsele bazate pe ulei, si sa fie alese cele bazate pe apa. In acelasi timp, e foarte important ca inainte de culcare sa se demachieze pentru curatarea porilor.

Ce trebuie sa evite femeile insarcinate in controlarea acneei

Foarte important este ca femeile insarcinate sa nu aplice lotiuni, creme sau orice tip de produse care contin substante care ar afecta sarcina sau care sunt interzise de medic in timpul sarcinii.

Medicul de familie trebuie sa le recomande pacientelor insarcinate sa consulte un medic specialist pentru un tratament adecvat si care sa nu puna in pericol sarcina.

Medicul trebuie sa previna pacientele in timpul sarcinii asupra faptului ca se pot confrunta cu acneea in orice etapa a sarcinii. Acneea poate sa apara la inceputul sarcinii si apoi sa dispara, sau poate sa persiste pe toata durata sarcinii.

Avand in vedere atentia sporita pe care femeile insarcinate trebuie sa o aiba pentru protejarea sarcinii, este foarte important sa consulte medicul in cazul aparitiei acneei pentru un tratament corect si adecvat.

Mai multe informatii despre simptomele, diagnosticul si tratamentul acneei puteti afla studiind cursul EMC online “Acneea-diagnostic si tratament”, disponibil gratuit pe platforma FormareMedicala.ro si creditat cu 8 puncte EMC recunoscute in programul de educatie medicala continua.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: