99% dintre medicii de familie folosesc reteta electronica

11/04/2014

99% dintre medicii de familie folosesc reteta electronica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/99-dintre-medicii-de-familie-folosesc-reteta-electronica/

pozaSistemul Informatic de Prescriptie Electronica (SIPE) a castigat saptamana trecuta premiul cel mare la categoria Enterprise Solution of the Year, anunta Societatea Nationala de Medicina Familiei. SNMF considera ca succesul SIPE se datoreaza contributiei directe a celor 11200 de medici din Romania.

Medicii de familie au sprijinit reteta electronica inca de la inceput

Reprezentantii SNMF si FNPMF precizeaza ca reusita exceptionala pentru sistemul asigurarilor de sanatate si pentru informaticienii din Romania se datoreaza in mare parte medicilor de familie care au sustinut implementarea proiectului retetei electronice.

“Reprezentantii CNAS au fost invitati la manifestarile noastre stiintifice, in sesiuni dedicate retetei electronice, pentru a-si prezenta proiectul, dar si pentru a prelua problemele semnalate ulterior. Ne-am alaturat apoi acestora in emisiuni televizate si conferinte de presa pentru a explica pacientilor nostri reteta electronica”, a precizat dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

Medicii de familie s-au implicat in solutionarea cazurilor dificile

Dr. Rodica Tanasescu a precizat ca medicii de familie s-au implicat in gasirea solutiilor si a variantelor posibile pentru cazurile in care nu ar fi existat acces la internet sau la curent electric.

“De asemenea, am gasit o solutie pentru retetele prescrise in cazul consultatiilor la domiciliu”, a adaugat presedintele SNMF.

96% dintre medicii de familie foloseau reteta electronica in prima luna de implementare

Succesul acestui proiect s-a vazut si in numarul mare de medicii de familie care au folosit prescriptia electronica chiar in prima luna de implementare, respective 96%.

“La data de 1 februarie 2012, cand a fost demarat proiectul Retetei Electronice, am raspuns apelului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru sprijin si consiliere. Am gandit de la zero ambitiosul proiect SIPE, pe parcursul mai multor intalniri”, a precizat dr. Doina Mihaila, presedinte FNPMF.

Conform datelor emise de CNAS, in prezent 99% dintre medicii de familie folosesc reteta electronica.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial