Stiri medicale

800.000 de cutii de Fervex vor fi retrase din farmaciile din tara

Data ultimei actualizari: 06/06/2013

poza decizie medicalaAgentia Nationala a Medicamentului a dispus retragerea a 800.000 de cutii de Fervex din farmaciile din tara, a anuntat  presedintele ANM, dr. Marius Sava. Anuntul a fost facut in urma aparitiei unei informatii conform careia la un control de rutina fabricantul de Fervex din Franta a descoperit o contaminare microbiana in cazul medicamentului Fervex Zmeura, care insa nu este comercializat in Romania.

Cu aceasta ocazie medicul le-a recomandat romanilor sa aduca la farmacii cutiile de Fervex cumparate, pentru ca acestea sa fie distruse. Desi producatorii au descoperit un singur sortiment de Fervex contaminat, drept masura de precautie compania Bristol-Myers Squibb a hotarat sa retraga de pe piata din toate tarile in care medicamentul este distribuit,  toate seriile Fervex, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

In cazu administrarii unei doze de Fervex contaminate reactiile adverse posibile nu sunt semnificative, dupa cum a apreciat presedintele ANM, ci ar putea fi reprezentate de varsaturi, diaree, febra si dureri abdominale. De asemenea, dr. Marius Sava a mai precizat ca pana in prezent Sistemul de Farmacovigilenta nu a inregistrat cazuri de imbolnaviri din cauza administrarii de Fervex.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.