75 de cazuri de infectie cu SARS-CoV-2 in centrele rezidentiale de ingrijire, depistate de DSP Bucuresti

25/05/2020
75 de cazuri de infectie cu SARS-CoV-2 in centrele rezidentiale de ingrijire, depistate de DSP Bucuresti

75 de cazuri de infectie cu SARS-CoV-2 in centrele rezidentiale de ingrijire, depistate de DSP Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/75-de-cazuri-de-infectie-cu-sars-cov-2-in-centrele-rezidentiale-de-ingrijire-depistate-de-dsp-bucuresti/

75 de persoane din centrele rezidentiale de ingrijire si asistenta pentru persoane dependente, atat din randul personalului medical si de ingrijire cat si din cadrul persoanelor internate, au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, in urma unui control al DSP Bucuresti.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sanatatii, nu au fost instituite, de catre personalul medico-sanitar si administrativ, toate masurile care sa previna aparitia sau raspandirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfectiei terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spatii special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice).

Dupa control personalului de specialitate din cadrul DSP Bucuresti, au fost recomandate urmatoarele masuri:

1. Respectarea, in continuare, a masurii de limitare a internarilor precum si interzicerea vizitelor apartinatorilor.

2. Supravegherea zilnica, clinica si epidemiologica, atat a beneficiarilor din camin cat si a personalului, cu monitorizarea temperaturii si a simptomtologiei, cu anuntarea telefonica imediata la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale si faringiene la aparitia simptomelor.

3. Cohortarea, dupa testare, a suspectilor in saloane/dormitoare si izolarea lor, pana la aflarea rezultatului, cand se va actiona conform metodologiei.

4. Intensificarea masurilor de curatenie si dezinfectie precum si efectuarea curateniei terminale/dezinfectiei terminale, inclusiv prin nebulizare, atat in saloane/dormitoare cat si in spatiile comune.

5. Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtarii echipamentului de protectie.

6. Actualizarea procedurilor specifice, in conformitate cu metodologia supravegherii infectiei cu COVID-19

Pentru neinstituirea si neaplicarea de catre personalul medico-sanitar si administrativ a masurilor care sa previna aparitia sau raspandirea de boli transmisibile, a fost aplicata amenda contraventionala, persoanei responsabile, conform prevederilor HG nr. 857/2011, in valoare de 20000 lei.

Etichete: cazuri covid-19 bucuresti, infectia SARS-CoV-2, amenzi dsp bucuresti, masuri preventie coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: