74 de inscrieri pe minut – media programarilor in ultimele 24 de ore pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

11/02/2021

74 de inscrieri pe minut – media programarilor in ultimele 24 de ore pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/74-de-inscrieri-pe-minut-media-programarilor-in-ultimele-24-de-ore-pentru-imunizarea-cu-vaccinul-astrazeneca/

Media programarilor la vaccinarea anti-Covid cu vaccinul AstraZeneca a fost, in ultimele 24 de ore, de 4.464 de persoane programate pe ora, adica 74 de inscrieri pe minut, potrivit Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV) impotriva COVID-19.

“In doar 24 de ore, numarul programarilor pe platforma electronica pentru vaccinarea cu AstraZeneca a depasit 100.000 de persoane, potrivit datelor puse la dispozitia Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19 de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Din totalul acestora, 54.454 sunt femei si 52.690 sunt barbati. Media programarilor, in acest interval de timp, a fost de 4.464 de persoane programate pe ora (74 de inscrieri pe minut). Ziua cu cele mai multe programari a fost miercuri, data la care, in doar opt ore de la deschiderea sesiunii de programare, peste 80.000 de persoane si-au exprimat optiunea de a se vaccina”, se precizeaza intr-un comunicat al CNCAV.

Potrivit sursei citate, platforma electronica pentru vaccinare a inregistrat peste 3,6 milioane de accesari, ora de varf fiind in intervalul 12,00 – 13,00, cu 470.000 de accesari.

Programarea pentru vaccinul AstraZeneca a inceput in data de 10 februarie si se realizeaza pentru o sesiune de 20 de zile, in perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, in fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programari pentru vaccinarea cu AstraZeneca pana la data de 11 aprilie.

Pentru buna desfasurare a procesului de vaccinare, la nivel national vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 in Capitala.

Etichete: programari vaccinare, vaccinare anti-covid cu vaccin astrazeneca, inscriere vaccinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice