68 de perchezitii DIICOT! Un nou scandal privind decontarile fictive este pe cale sa explodeze

09/05/2018

68 de perchezitii DIICOT! Un nou scandal privind decontarile fictive este pe cale sa explodeze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/68-de-perchezitii-diicot-un-nou-scandal-privind-decontarile-fictive-este-pe-cale-sa-explodeze/


Miercuri, 9 mai, procurorii DIICOT- Serviciu Teritorial Tg. Mures, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate  Tg. Mures au efectuat 68 de perchezitii domiciliare in toate judetele Romaniei, inclusiv in municipiul Bucuresti intr-o cauza penala in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals intelectual, uz de fals, inselaciune, constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si  frauda informatica.

“In fapt s-a retinut ca incepand cu anul 2013 mai multe persoane de pe teritoriul judetului Mures si nu numai, avand calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenti medicali), au falsificat in mod repetat inscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescriptii medicale si registre, prin care au atestat fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului (diagnostice fictive, efectuarea de consultatii, dispozitive medicale recomandate fictiv). In concret, se recomanda a fi decontate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate dispozitive medicale identificate cu codul C05 – catetere urinare,  dispozitive care nu erau necesare pacientilor. Toate aceste fapte au fost  comise in beneficiul a doua societati comerciale  ambele cu sediul in Tg. Mures, care in mod scriptic asigurau livrarea acestor produse catre pacienti situati pe intreg teritoriul tarii, fiind  incasata astfel contravaloarea acestora in mod injust”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Conform anchetatorilor, reprezentantii societatilor vizate in cauza, care s-au constituit intr-un grup infractional organizat,  livrau pacientilor in numele carora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 – catetere urinare, in general, doar scutece pentru adulti, produse de care acestia aveau cu adevarat nevoie, dar care nu erau decontate de catre C.N.A.S.

“Din verificarile efectuate pana in acest moment se estimeaza prejudiciu de circa 10.000.000 lei, dar acesta va putea fi stabilit cu exactitate ulterior in urma administrarii mijloacelor de proba specifice in cauza”, se mai precizeaza in comunicatul procurorilor.

In aceasta cauza, la sediul DIICOT – ST Tg. Mures, in prima faza, urmeaza a fi audiate circa 50 de persoane.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara