65.000 de romani sufera anula anual un accident vascular cerebral

27/06/2014

65.000 de romani sufera anula anual un accident vascular cerebral

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/65-000-de-romani-sufera-anula-anual-un-accident-vascular-cerebral/

Anemia prin deficit de fier la adolescentă şi la femeia înainte de menopauzăRomania se afla intre tarile europene cu cea mai ridicata frecventa a accidentului vascular cerebral. 31% dintre pacientii care sufera un accident vascular cerebral au varsta sub 30 de ani. Accidentul vascular cerebral reprezinta a treia cauza de mortalitate in Romania, dupa cancer si bolile cardiovasculare.

Rata mortalitatii ca urmare a accidentului vascular cerebral este mai mare decat media europeana

Daca rata mortalitatii in urma accidentului vascular cerebral in Europa este de 200 de cazuri la 100.000 de locuitori, doar in Romania rata mortalitatii este de 300 de cazuri la 100.000 de locuritori.

In Romania se inregistreaza 178 de cazuri de accidente vasculare cerebrale in fiecare zi. O treime dintre acestia se confrunta apoi cu diverse grade de dizabilitate.

Neuroabilitarea, abordarea integrata in tratamentul pacientului

“Neuroabilitarea este un proces terapeutic complex prin care o persoana cu un anumit grad de dizabilitate, indiferent de etiologia ei, isi poate redobandi capacitatile fizice, cognitive, emotionale si psiho-sociale in limitele determinate de tipul si complexitatea leziunii, precum si de rezerva biologica individuala”, a precizat prof.dr. Dafin F. Muresanu, presedinte al Societatii de Neurologie din Romania (SRN).

In acest sens, specialistii precizeaza ca se folosesc terapiile asistate de roboti, stimularea magnetica si electrica, programe bazate pe utilizarea principiilor “realitatii virtuale”.

RoNeuro – Centru de cercetare si diagnostic al bolilor neurologice

In cadrul Cursului European de Neuroabilitare care are loc in perioada 26-28 iunie 2014 in Cluj-Napoca va fi prezentat RoNeuro, care isi propune sa devina un centru de excelenta in Romania si Europa de Est pentru cercetarea si diagosticul bolilor neurologice.

“Dorim sa dezvoltam neuroabilitarea in Romania intr-un context modern, interdisciplinar in care neurologul, specialistul in medicina fizica si recuperatorie, psihologul, logopedul, kinetoterapeutul, ergoterapeutul si asistentul medical lucreaza in echipa si genereaza rezultatul optim pentru bolnavi”, a explicat prof.dr. Muresanu.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: