60 de milioane de persoane mor anual din cauza cancerului

14/11/2013

60 de milioane de persoane mor anual din cauza cancerului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/60-de-milioane-de-persoane-mor-anual-din-cauza-cancerului/

In intervalul 2009-2012, cazurile de mortalitate din cauza cancerului s-au dublat in Romania, conform declaratiilor lui Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiei Bolnavilor de Cancer. La nivel mondial, 60 de milioane de bolnavi mor anual de cancer, potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

O cincime dintre decese s-au inregistrat in randul copiilor

Potrivit OMS, jumatate dintre persoanele care au murit in urma cancerului aveau pana in 60 de ani. Ingrijorator este faptul ca o cincime dintre decese s-au inregistrat in randul copiilor de pana in 5 ani.

Pana in 2030, specialistii estimeaza o dublare a numarului bolnavilor de cancer la nivel mondial.

Deficit de cadre medicale in tratamentul cancerului

Una din problemele principale pentru bolnavii de cancer este deficitul de cadre medicale care a ajuns la cifra de  40.000, conform precizarilor lui Cezar Irimia.

In al doilea rand, doar 12-15% din necesarul de radioterapie este acoperit in Romania.

“In radioterapie, pacientii nostri in sistemul de stat sunt programati in 4 sau 5 luni, dorim un program complet de oncologie in care radioterapia sa fie inclusa”, a precizat presedintele FABC.

In ce masura se observa rezultate pozitive in tratamentul cancerului

In ultimul timp, s-a observant o mai mare eficienta a dialogului intre decidentii din sistemul de sanatate si organizatiile care represinta pacientii.

In acelasi timp, lista medicamentelor disponibile in spitale s-a imbunatatit, conform declaratiilor Olgai Cridland, reprezentantul Asociatiei Pavel.

Potrivit lui Cezar Irimia, aproximativ 20% din noua lista de medicamente compensate si gratuite reprezinta medicamente noi pentru tratarea cancerului sau cu indicatie de cancer.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: